5 věcí, které potřebujete pro úspěšný rozjezd startupu

5 věcí, které potřebujete pro úspěšný rozjezd startupu

5 věcí, které potřebujete pro úspěšný rozjezd startupu Zdroj: Vodafone

Startup můžete řídit i doma z obýváku. Máte dobrý nápad, začínáte s podnikáním a přemýšlíte, jaké nástroje, technologie a další vychytávky vám ho pomohou zjednodušit? A na co všechno myslet, pokud chcete být opravdu úspěšní?

Co je vlastně startup

Startup zpravidla označuje nově založenou nebo začínající společnost. Startup jako podnikatelský subjekt se vyznačuje tím, že vyvíjí produkt nebo službu, která je inovativní, jedinečná, ale především potenciál rychlého růstu. Nicméně definice, která by přesně vytyčovala hranice pojmu startup, neexistuje.

TOP 5 úspěšného startupu

65 % startupů přináší na trh novou službu. Samotný nápad, ať je sebelepší, vám však úspěch nezaručí. Sepsali jsme pět věcí, které vám pomohou váš byznys nakopnout.

1. Plánujte

Vytyčte si krátkodobécíle. Díky krátkodobým cílům budete organizovanější a méně náchylní k prokrastinaci. Vytvořte si systém, který vám vyhovuje, naplánujte si seznam úkolů na určité období a nezapomeňte je zpětně zhodnotit. K plánování vám stačí papír a tužka, kalendář v telefonu nebo nejrůznější aplikace.

2. Buďte dostupní a komunikujte

Dostali jste zprávu od zákazníka? Neotálejte s odpovědí. Pokud vás zákazník nebo klient nemůže dostihnout, může se stát, že o zakázku přijdete. Naučte se takovým situacím předcházet – například tím, že si přesměrujete hovory z kanceláře, už vám nic neuteče.

3. Vzdělávejte se

Mějte přehled o tom, co se ve vašem odvětví děje. Zejména v oborech jako IT nebo online marketing, které neustále rostou a rychle se mění. Díky pravidelným školením, čtením článků, knih a dalších zdrojů zdokonalíte kvalitu svých služeb a produktů a udržíte krok s konkurencí. Vždy si ověřte, že své informace čerpáte z relevantního zdroje.

4. Chraňte své nápady i data

Většina startupistů se soustředí především na hlavní předmět své činnosti a dalšími záležitostmi se zabývá až ve chvíli, kdy je to nezbytně nutné. Pouze 13 % startupů má registrovaný patent. Nečekejte, až bude pozdě. Chraňte své nápady a nezapomeňte bránit také firemní data.

Zřiďte si bezpečné online úložiště. Díky němu svá data nejen neztratíte, ale dostanete se k nim, kdykoli potřebujete. Pokud využijete například službu Microsoft OneDrive s rozšířenými funkcemi ochrany, můžete si být jisti, že jsou vaše osobní data opravdu v bezpečí.

5. Odpočívejte

Úspěšný startup nevybudujete ze dne na den. Nemějte přehnané nároky a vyhraďte si dostatek času na odpočinek. Spánkový deficit se neblaze odrazí na vaší produktivitě, náladě i zdraví.

Zapomeňte na obyčejnou kancelář. Přejděte na Kancelář+

Než si vyšlapete cestičku na trhu a vytyčíte koleje business modelu, potřebujete parťáka, se kterým najdete stabilitu i v těch nejnáročnějších chvílích. Šetřete čas a využijte službu, která vám pomůže vyřešit více věcí najednou. Se službou pro podnikatele Kancelář+ od Vodafone Business vám v úspěšném podnikání už nic bránit nebude, ať jste kdekoli. Co všechno ve službě najdete?

Přesměrování hovorů

Zákazníci volají do kanceláře, ale vás čeká důležitá schůzka na opačném konci republiky? Se službou přesměrování hovorů budete dostupní v kanceláři, doma i na cestách.

Microsoft OneDrive

Online úložiště OneDrive od Microsoftu o velikosti 1TB. Mějte vždy přístup ke svým fakturám, objednávkám a dalším důležitým dokumentům. Bezpečně a online.

120 bodů měsíčně do Vodafone Galerie

Odborné články, novinky, zkrátka veškerý relevantní obsah k vašemu podnikání, který vám pomůže růst.