Aston Martin omezuje výrobu řady Rapide. Není o ni zájem…

Aston Martin Rapide

Aston Martin Rapide Zdroj: Autorevue.cz

Aston Martin Rapide
Aston Martin Rapide
Aston Martin Rapide
Aston Martin Rapide
4
Fotogalerie
Mohlo by se zdát, že se minulá hospodářská krize producentů drahých automobilů příliš nedotkla. Podobně by to mohlo vypadat také s automobilkou Aston Martin, která může svým mediálním rozmachem budit dojem, že je u ní všechno v nejlepším pořádku.

Například letos v březnu vklínila mezi své modely DBS a DB9 novou řadu Aston Martin Virage a hned vzápětí začala odhalovat závodní speciál Aston Martin Vantage GT3, ale situace se komplikuje zvláště u odvážného čtyřdveřového modelu Aston Martin Rapide. Ještě na sklonku loňského roku byla představena speciální edice Aston Martin Rapide Luxe, nicméně teprve před několika dny jsme přinesli nevýznamně znějící informaci o tom, že se produkce modelu Rapide přesouvá z dílen specializované, rakouské malosériové automobilky Magna Steyr do domácího Gaydonu.

Nyní je již všechno jasnější: prodejní výsledky modelu Aston Martin Rapide neplní očekávání, takže byl plán výroby snížen na 25 vozů týdně. To odpovídá redukci ročního výhledu z 2 000 na 1 250 kusů. Pánové z Aston Martinu vkládají velké naděje do připravované verze Rapide S, ale kdo ví, jak se jí nakonec povede. Nacenění typu Rapide je totiž dosti vysoké a řada zákazníků sáhne raději po výrazně levnějších konkurenčních modelech Maserati Quattroporte nebo Porsche Panamera…