Buick Regal 2014: takto bude vypadat nový Opel Insignia

Buick Regal 2014

Buick Regal 2014

Nový Buick Regal předznamenává podobu modernizovaného provedení Opelu Insignia, vlajkové lodi evropské divize koncernu General Motors.

Teprve před několika hodinami jsme vám představili facelift amerického sedanu Buick LaCrosse a upozornili jsme vás, že na jednom ze snímků se objevil také nový Buick Regal. Netrvalo to dlouho a nyní vám můžeme v plné parádě tento model představit. Pro nás je tento vůz tím zajímavější, že jde o americkou verzi evropského Opelu Insignia, takže je nyní prakticky jasné, jak bude vypadat jeho facelift.

Opel Insignia se v prakticky nezměněné podobě (nemluvíme-li o nových motorech a širší výbavě) vyrábí již od roku 2008, přičemž již loni měl být faceliftován. Z pochopitelných, zvláště ekonomických důvodů byl tento moment oddálen, takže omlazené Insignie se dočkáme zřejmě až letos. A jak bude vypadat? Oficiální snímky zatím k dispozici nemáme, ale od nového Buicku Regal se zřejmě příliš lišit nebude.

Na americké novince si všimneme upravených konců karoserie se zdroji LED v nových předních i zadních svítilnách, pozměněných blatníků a ventilačních (nebo „ventilačních“?) otvorů po stranách přední kapoty. Při pohledu do interiéru vozu zaznamenáme snad jen nový volant a přístrojový štít a upravenou středovou konzoli. Zřejmě nejvýznamnější novinkou řady Buick Regal modelového roku 2014, stejně jako u LaCrosse, tak bude nová artilerie elektronických bezpečnostních prvků.

Buick Regal 2014Buick Regal 2014

V jejich seznamu tak najdeme třeba hlídání mrtvých úhlů zrcátek a nechtěného opuštění jízdního pruhu, adaptivní tempomat nebo varování před čelním a zadním střetem, jež je kombinováno s vibracemi do sedadla řidiče. V sestavě nabízených pohonných jednotek se nic nezměnilo. Základem co do výkonu zůstává hybridní soustava eAssist kombinující konvenční zážehový čtyřválec s objemem 2,4 l, výkonem 185 koní (136 kW) a točivým momentem 232 Nm s elektromotorem o výkonu 15 koní (11 kW) a točivém momentu 107 Nm.

Varianty Regal Turbo a Regal GS jsou poháněny přeplňovaným čtyřválcem s objemem 2,0 l, výkonem zvýšeným na 262 koní (193 kW) a točivým momentem rovných 400 Nm. K dispozici je pro něj nový systém pohonu všech kol se spojkou Haldex. Standardem pro všechny verze jsou přední pohon, elektrický posilovač řízení a šestistupňová automatická převodovka, na rozdíl od řady LaCrosse lze nový Regal GS koupit také s převodovkou manuální.

Autorevue.cz