Česko ožije vědeckotechnickým festivalem

demonstrační pokus, věda, ilustrační foto

demonstrační pokus, věda, ilustrační foto Zdroj: Tydenvedy.cz

Ve čtvrtek začal Týden vědy a techniky, který je nejrozsáhlejším vědeckým festivalem v české republice. Program TVT 2012 nabídne přes 400 akcí po celé ČR. Letošní 12. ročník se uskuteční ve dnech 1.–15. listopadu 2012 ve městech Praha, Brno, Ostrava, České Budějovice, Olomouc, Pardubice, Hradec Králové, Zlín, Jihlava, Plzeň, Ústí nad Labem, Karlovy Vary, Liberec a na mnoha dalších místech.

Zájemci mají možnost navštívit přednášky, výstavy, exkurze, vědecké kavárny, promítání dokumentárních filmů, nahlédnout do vědeckých pracovišť, laboratoří a knihoven a poznat, jak se dělá věda. Více na Tydenvedy.cz.

za kulturou

Dejvické divadlo slaví 20 let existence a při té příležitosti se v kulturním centru Písecká brána (Praha 6 – Hradčany) koná fotografická výstava Dejvické divadlo 20 let. Vystavovat budou fotografové Hynek Glos, Alena Hrbková, Michael Tomeš a Milan Chrdle. Součástí výstavy bude výběr plakátů k inscenacím DD, jejichž autorkou je výtvarnice Tania Stránská. Na výstavě si můžete zakoupit také fotoalbum, které DD vydalo ke svému letošnímu jubileu.

za pohybem

Od stadionu Slavie startuje v sobotu volná cyklojízda do Brandýsa nad Labem, kterou pořádá Klub cyklistů Slavia Praha při příležitosti 120. výročí vzniku klubu. Více informací lze získat od předsedy klubu Karla Kopra (karel.kopr@volny.cz, tel.: 723 367 736).