Chtěli byste klasický starý Mercedes? Automobilka vám ho ráda prodá

Chtěli byste klasický starý Mercedes? Automobilka vám ho ráda prodá

Chtěli byste klasický starý Mercedes? Automobilka vám ho ráda prodá

Mercedes-Benz 630 Kompressor, rok 1930, cena 850 000 eur.
Mercedes-Benz W116 280 SE, rok 1973, cena na dotaz.
2
Fotogalerie
Někdo nemá rád přetechnizovaná moderní auta a dává raději přednost klasice. Jenže kde sehnat opravdu zachovalé, původní a kvalitní auto? Zrestaurovaného veterána nebo youngtimera se bude těžko někdo jen tak zbavovat. Řešení má Mercedes-Benz. Začal oficiálně prodávat stará auta prostřednictvím svého muzea.

Na stránkách alltime-stars.com najdete aktuální dostupná auta. Vybírat lze ve třech kategoriích. Můžete se přitom vydat až hluboko do minulosti.

Pokud chcete autem jezdit pravidelně, asi vás bude zajímat nabídka Drivers Edition. Kdo bere auto jako umělecké dílo a investici, toho zase zaujmou balíčky Collectors Edition a Premium Edition. Mercedes auta připravuje a restauruje, některá jsou třeba více ojetá, ale všechny vozy jsou podle automobilky ve vynikající kondici.

Například Mercedes-Benz E 60 AMG v limitované edici patří právě do výběru Collectors Edition. Jeho osmiválec 6,0 l o výkonu 381 koní můžete mít za 189 000… eur, pochopitelně. Dát 5,1 milionu korun za starý ojetý Mercedes je možná šílené, ale když se podíváme na současnou downsizovanou produkci, nebudeme se divit, když někteří tradicionalisté začnou utrácet u Mercedesu vkusnějším způsobem.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz