Čupr se stal největším akcionářem e-shopu Rohlik.cz

Zahladatel Slevomatu a Dame Jidlo.cz Tomáš Čupr

Zahladatel Slevomatu a Dame Jidlo.cz Tomáš Čupr Zdroj: Michael Tomes, E15

Internetový investor Tomáš Čupr získal hlavní podíl v e-shopu s potravinami Rohlik.cz. Jeden z otců Slevomatu a služby Damejidlo.cz koupil akcie prostřednictvím své společnosti Bizthusiasm od investorů z Mitonu, Enernu a od firmy Benefio generálního ředitele Rohlíku Marka Sachy.

„Prodávajícím byl především Miton. Rohlíku hodně věřím a chtěl jsem proto posílit svoji roli v něm. Změna podílů toto odráží,“ řekl serveru E15.cz Čupr.

Dosud měl v Rohlíku třicet procent. Po přeskupení podílu se jeho podíl zvýší, majoritu ale stále ještě mít nebude. O částkách ani přesné výši akcionářských podílů však Čupr zatím mluvit nechtěl.

DámeJídlo skončilo u Němců

Zpráva o akcionářských změnách v Rohlíku přichází poté, co Čupr loni prodal část svého podílu v DámeJídlo partnerům ze skupin Miton a Enern. Čupr s nimi pak svou misi úspěšně dokončil prodejem firmy německé skupině Delivery Hero.

Online prodej potravin byl dosud kvůli složité logistice okrajovou záležitostí. V poslední době se ale na trh vrhlo hned několik významných hráčů.

Právě Rohlik.cz patří vedle eshopu řetězce Tesco mezi dosud nejpokročilejší fungující internetové obchody s potravinami. Před startem je rovněž projekt Kolonial.cz, který připravuje mimo jiné s penězi Daniela Křetínského a Patrika Tkáče E-commerce Holding ze skupiny Rockaway. Všichni velcí hráči plánují do několika let tržby v řádu jednotek miliard korun.