Hyperloop zvolil deset lokalit pro svou rychlodráhu budoucnosti. Do výběru se dostala i Evropa

Hyperloop One, jedna ze firem, která vyvíjí stejnojmenný dopravní systém budoucnosti, provedla další úspěšný test.

Hyperloop One, jedna ze firem, která vyvíjí stejnojmenný dopravní systém budoucnosti, provedla další úspěšný test. Zdroj: Hyperloop One

Možné trasy hyperloopu
A tady už se kapsle řítí tubusem. Zatím jen s kamerou, bez lidské posádky.
Hyperloop One
Hyperloop One
Hyperloop One
14
Fotogalerie

V rámci projektu Hyperloop One Global Challenge vybrali zástupci firmy deset lokalit, kde by v budoucnu měla dráha vzniknout.

Šlo o soutěž týmů, ať už univerzitních, soukromých nebo veřejných institucí, které měly přijít s vypracovanými návrhy potenciálních tras.

Následně byly jednotlivé možnosti analyzovány a posouzeny z hlediska teoretické realizace. Uspělo celkem pět zemí - Spojené státy, Velká Británie, Kanada, Mexiko a Indie. Možné trasy hyperloopuMožné trasy hyperloopu | hyperloop one

Pokud dojde v následujících letech k realizaci některé z těchto tras, pak to bude s velkou pravděpodobností ta v Coloradu. Ta by měla spojit Cheyenne, Denver a Pueblo.

Hyperloop One uzavřel partnerství s coloradským řízením dopravy, které je tak první veřejnou institucí zapojenou do reálného plánování trasy. Navíc se má postarat rovněž o legislativní úpravy, které budu pro provoz vysokorychlostních drah Hyperloop nutné.

Podívejte se, jak probíhá testování hyperloopu:
Video placeholde
Hyperloop One Test 2 • živě.cz

Článek připravil portál VTM.cz