Jaguar oficiálně představuje XE SV Project 8. Výkonem zašlape BMW M3 do země!

Jaguar XE SV Project 8

Jaguar XE SV Project 8 Zdroj: Autorevue.cz

Jaguar XE SV Project 8
Jaguar XE SV Project 8
Jaguar XE SV Project 8
Jaguar XE SV Project 8
Jaguar XE SV Project 8
12
Fotogalerie

Britská automobilka kompletně odhaluje vrcholnou variantu svého sedanu střední třídy. Divize SVO pod kapotu vměstnala osmiválec s kompresorem.

Divize speciálních operací Jaguar a Land Rover - SVO - upravila sedan XE dle svých představ. Svou brutální mechanikou nám připomíná minulou generaci Mercedesu třídy C od AMG. Má totiž pětilitrový osmiválec s mechanickým kompresorem.

Výsledkem je výkon rovných 600 koňských sil. Na všechna kola je toto stádo distribuováno skrze osmistupňovou automatickou převodovku. Výsledkem je zrychlení z nuly na sto za 3,3 sekundy a maximální rychlost 321 km/h.

Podvozek dostal manuálně nastavitelné tlumiče. Světlá výška může být snížena až o 15 milimetrů. Speciální XE má také elektronicky ovládaný zadní diferenciál s chladičem oleje a karbon-keramické brzdy.

Zvenčí novinku bezpečně poznáte. Agresivní bodykit doplňují dvacetipalcová kola a nastavitelné zadní přítlačné křídlo. Aerodynamice prospívá také plochá, zakrytovaná podlaha vozu.

Interiér může být civilní - s pohodlnějšími předními sedadly, klasickými pásy a zadními sedadly. Za příplatek však dostanete skořepinová sedadla s pětibodovými pásy. Místo zadních sedaček pak přijde výztuha.

Jaguar XE SV Project 8 je bohužel pouze limitovanou edicí. Vyrobeno bude jen 300 kusů, všechny alespoň s levostranným řízením. Cena by se měla pohybovat kolem 4,5 milionu korun.