Letošní ročník Diamond Race by měl být ve znamení velké tolerance

Porsche GT 3

Porsche GT 3

(VIDEO) Letošní ročník závodu luxusních vozů Diamond Race, který startuje dnes odpoledne od pražského obchodního centra Arkády Pankrác, by měl být ve znamení velké tolerance. Na start se postaví 30 posádek s mnohem luxusnějšími vozy než v předchozích letech. Dnes to na tiskové konferenci v Praze novinářům řekli pořadatelé závodu.

„Pointou celého závodu není nikoho ohrožovat, chceme z toho udělat příjemnou společenskou událost s velkou dávkou tolerance ze strany účastníků závodu. To samé očekáváme i od veřejnosti,“ řekl ředitel závodu Milan Markovič.

Počet jezdců se podle Markoviče oproti loňskému roku mírně zvýšil. „Letos startuje o sedm posádek víc než loni. Nižší účast závodníků v loňském ročníku byla negativní reakcí na problémy s německou policií v roce 2009, která některým účastníkům zabavila vozy. Letos tyto problémy neočekáváme,“ řekl Markovič.

Oficiální video z příprav závodu luxusních vozů Diamond Race

„Letos máme také mnohem luxusnější vozy než loni, je tu více sběratelských kousků, týká se to zejména vozů značky Lamborghini,“ zhodnotil Markovič změny oproti předcházejícímu ročníku.

Na start trati vedoucí přes Velkou Bíteš a Brno do Budapešti se postaví účastníci ve vozech značek jako Aston Martin či Ferrari. Do cíle v maďarské metropoli závodníci dorazí v neděli. Menší skupina účastníků bude pokračovat až do slovinského Mariboru, kam dojede 16. září.

Ve Velké Bíteši je dnes odpoledne pro účastníky závodu připraven bohatý doprovodný program; noc stráví v hotelu v Brně. Na průjezd kontroverzního závodu bude dohlížet osm policejních hlídek na Vysočině. Policisté budou dohlížet na bezpečnost a plynulost silničního provozu a dodržování veřejného pořádku. „Vzhledem k včerejší tragické události pádu letadla, při kterém zahynuli i čeští hokejisté, budeme mít na kapotách všech vozů černé pruhy jako uctění jejich památky,“ dodal Markovič.