Na Havlovu památku přijede až ze Států zahrát Ivan Král

Ivan Král

Ivan Král Zdroj: mp3.com

Až ze Spojených států přijede slavný český hudebník a bývalý spoluhráč Patti Smithové Ivan Král, aby mohl v pátek večer v prostorách pražského Paláce Lucerna vystoupit na vzpomínkové akci na zemřelého exprezidenta, dramatika a jednoho ze symbolů takzvané sametové revoluce v Československu Václava Havla. Deníku E15 to řekl jeden ze spolupořadatelů David Gaydečka. Kromě něj se na pódiu objeví i Plastic People of the Universe, Hudba Praha, Tonya Gravesová či Hradišťan Jiřího Pavlici.

„Jsou to kapely, které měl pan prezident rád a které měly rády pana prezidenta,“ uvedl Gaydečka. Páteční program akce v Paláci Lucerna ale neobsahuje pouze koncerty, ale i promítání filmů, divadelní představení či výstava fotografií, které nějak souvisejí s osobou a osobností Václava Havla. Podrobný program bude znám odpoledne. Páteční akce symbolicky zakončí třídenní státní smutek vyhlášený ode dneška do pátku.

Akce pořádaná společenstvím přátel Václava Havla se uskuteční v celém areálu Paláce Lucerna, tedy ve velkém sále, v Lucerna music baru, v kavárně, v kině, v restauraci i v pasáži. Začátek je v 17.30 hodin a akce skončí půl hodiny před půlnocí.

Vstup je zdarma, vstupenky si ale lidé musí vyzvednout – maximálně po dvou na jednu osobu – ve všech pobočkách sítě Ticketpro. „Za první hodinu bylo rozdáno asi tisíc vstupenek,“ podotkl Gaydečka. Část koncertu na poctu Václavu Havlovi odvysílá od 20.00 Česká televize na svém prvním programu.