Nový Zetor má design od Pininfariny. Prohlédněte si ho ze všech stran

Nový Zetor má design od Pininfariny

Nový Zetor má design od Pininfariny

Nový Zetor má design od Pininfariny
Nový Zetor má design od Pininfariny
Nový Zetor má design od Pininfariny
3
Fotogalerie
Na veletrhu v Hannoveru představil český výrobce traktorů koncept, pod kterým je podepsané věhlasné návrhářské studio.

O zemědělské technice opravdu nepíšeme často. Když se ale jedná o výsledek spolupráce mezi tradičním českým výrobcem traktorů a vyhlášeným designérským studiem, jehož jméno obvykle slýcháme spíš v souvislosti s Ferrari, uděláme výjimku.

Zetor by Pininfarina je koncept, který společnost Zetor Tractors a.s. představila na veletrhu Agritechnica v Hannoveru. Ukazuje nový designový směr, jímž se má v budoucnu ubírat celá modelová řada brněnské firmy.

„Předpokládáme, že designový směr Zetor by Pininfarina v budoucnosti aplikujeme na všechny modelové řady traktorů Zetor. Spolupráce s Pininfarinou je pro naše zákazníky potvrzením, že kromě produktových novinek, které reflektují technické požadavky zákazníků, pracujeme také na atraktivním a moderním designu našich traktorů,” říká v tiskové zprávě Margaréta Víghová, ředitelka Úseku korporátní komunikace Zetoru.

Firma si od spolupráce se studiem Pininarina slibuje zejména posílení prestiže ve světě a také publicitu. To se jí splnilo – o konceptu psal mimo jiné The Verge, server zaměřený hlavně na technologie a popkulturu.

Pokud nemáte do Hannoveru cestu a chcete nový Zetor vidět, nevěšte hlavu. Po skončení veletrhu ho firma vystaví v brněnské Zetor Gallery.

Zetor zaměstnává něco přes 700 lidí a v letošním roce plánuje prodat 4061 traktorů. Nabízí celkem čtyři modelové řady: Major, Proxima, Forterra a Crystal. Poslední jmenovaný je poháněný přeplňovaným šestiválcem 6,1 l o výkonu až 120 kW a točivém momentu až 739 Nm.

Článek vyšel na webu Autorevue.cz