Princ Charles jen těsně unikl "útoku" koňskou mrvou

Princ Charles

Princ Charles Zdroj: ctk

Novozélandská policie zmařila potenciálně nepříjemný útok proti monarchii, když zadržela muže, který se na britského prince Charlese chystal chlístnout kbelík naředěné koňské mrvy. Informovaly o tom tiskové agentury.

Čtyřiasedmdesátiletý Castislav „Sam“ Bracanov se dnes u aucklandského soudu přiznal, že svůj čin se chystal spáchat na veřejném prostranství během šestidenní návštěvy prince Charlese a jeho choti Camilly na Novém Zélandu. Pokud by nebyl zadržen, uskutečnil by prý svůj záměr a vylil na Charlese kbelík s koňskou mrvou. „Naředil jsem ji, aby byla asi jako ovesná kaše,“ řekl novinářům. „Udělal bych to.“

Policie známého odpůrce monarchie Bracanova zadržela v pondělí nedaleko centra Aucklandu, kde se Charles s manželkou měli objevit. Bracanov souhlasil s rozhodnutím soudu, že se v rámci propuštění na kauci bude držet od britského následníka trůnu ve vzdálenosti nejméně 500 metrů. Jeho případ se bude znovu projednávat 27. listopadu.

Obdobným způsobem své antimonarchistické názory Bracanov vyjádřil už v roce 1994, kdy prince Charlese během jeho předchozí návštěvy Aucklandu postříkal osvěžovačem vzduchu, aby „přehlušil zápach monarchie“.

 

Poprvé společně v Česku

 

 

Princ Charles a Camilla navštívili Austrálii a Nový Zéland v rámci oslav 60 let královny Alžběty na trůně.

Princ Charles: Kdo je nejdéle čekající následník trůnu? Více zde >>>