Prohlédněte si nejdražší byt světa. Stojí dvě miliardy korun

New York

New York Zdroj: Profimedia

Vstupní hala do apartmánu
Apartmán – jídelna
Apartmán – kuchyň
Apartmán – obývací pokoj
Apartmán – pracovna
10
Fotogalerie
Fantastický kruhový výhled na celý Manhattan bude mít šťastný majitel nejdražšího bytu světa, který se nyní prodává v New Yorku za 100 milionů dolarů, tedy zhruba dvě miliardy korun. Třípatrový apartmán leží na vrcholku víc než 70patrového mrakodrapu City Spire v atraktivní části města poblíž Central Parku.

Nabízený byt není rozhodně žádná špeluňka, měří přes 3,5 tisíce metrů čtverečních, z toho 2,5 tisíce připadá na vnitřní prostory a zbytek na vnější terasy, které kolem dokola obklopují všechny tři patra. Má šest ložnic a devět koupelen, ale třeba i jídelnu se stolem pro dvacet strávníků a vinný sklípek. Jednotlivá poschodí spojuje vlastní výtah.

Podle realitní kanceláře Prudential Douglas Elliman, jež má nemovitost ve svém portfoliu, luxusní interiér navrhoval architekt Juan Pablo Molyneux. Nešetřilo se mramorovými podlahami, dřevěným obložením či křišťálovými lustry. Výbavu tvoří převážně nábytek ve starožitném stylu. Nechybí ani nejmodernější světelné systémy Crestron a Lutron, zabudovaný komunikační systém a elektronicky řízené zastínění oken.

V mrakodrapu City Spire mají jeho obyvatelé k dispozici 16metrový bazén a fitness centrum. Budova byla dokončena v roce 1987, měří 248 metrů. Původní majitel tříposchoďového bytu, realitní investor Steven Klar, zakoupil apartmán v roce 1993 za 4,5 milionu dolarů, stejnou sumu utratil i za jeho renovaci. Klar se rozhodl byt prodat, protože měl strach, že jeho pětiletý syn přepadne z terasy.