Prologis postaví v Jirnech další budovu pro e-shop Mall.cz

skladový komplex Jirny u Prahy

skladový komplex Jirny u Prahy Zdroj: Prologis

Developerská společnost Prologis postaví v logistickém parku v Jirnech v Prahy další budovu na míru pro internetový obchod se spotřebním zbožím a elektronikou Mall.cz. Prostory o rozloze 20 500 metrů čtverečních budou dokončeny v letošním třetím čtvrtletí. Výši kontraktu neuvedla.

„Když jsme podepisovali smlouvu o aktuálním pronájmu, dostali jsme nabídku na pozdější expanzi v rámci parku. A protože jsme s touto lokalitou velmi spokojeni, rozhodli jsme se, že ji využijeme,“ uvedl ředitel pro mezinárodní operace Mall.cz Oldřich Petránek.

Firma se podle něj rozvíjí a spolu s tím roste poptávka ze strany zákazníků. Nová budova pro Mall.cz bude umístěna vedle současného objektu o rozloze 31 tisíc metrů čtverečních předaného v roce 2015. Bude přizpůsobena tak, aby splňovala veškeré požadavky internetového obchodování.

V logistickém parku Praha-Jirny je 255 tisíc metrů čtverečních distribučních prostor. Je umístěn osm kilometrů východně od Prahy s přímým spojením na dálnici D11, což umožňuje efektivní distribuci na tuzemské trhy i do sousedních zemí. Prologis je s více než 985 tisíci metry čtverečních logistických a průmyslových prostor jedním z předních poskytovatelů distribučních budov v České republice.

Poloha logistického parku