Seznam představil poslední chybějící službu

Poslední chybějící služba Seznamu

Poslední chybějící služba Seznamu

Seznam dlouho dělal tajnosti s údajně „poslední chybějící službou“. Dnes byla odhalena. Nová sociální síť? Nic takového. Bude legrace, ale řada uživatelů zůstane zklamaných.

Před pár týdny česká blogosféra objevila novou doménu poslednichybejicisluzba.cz. V cíli sice žádný web nebyl, ze záznamů bylo ale jasné, že si doménu krátce před tím zaregistroval Seznam. Později na internet uniklo ještě několik těžko identifikovatelných náčrtů, a odpočet na webu, to bylo ale vše. Dnes Seznam zorganizoval tiskovou konferenci.

Šéf Seznamu Pavel Zima ji započal větou, že internet rozhodně nepochází z kalifornských univerzit, ale že za zrodem celosvětové sítě stojí génius Járy Cimrmana. Ostatně přítomný byl i Zdeněk Svěrák.

Novou službou rakousko-uherského internetu tedy bude Jarmara.at, skladiště a audiovizuální archiv všech informací o Cimrmanovi, jehož divadlo letos oslavuje 45 let existence. Web Jarmara.at, který se měl původně jmenovat Cimrpedie, se otevře veřejnosti 10. října 2011.

Na webu budou postupně přibývat informace o prvních hrách Cimrmana a jeho divadla, přičemž web hledá vhodného správce, který bude informace třídit. Tento člověk by měl být nadšený a znalý cimrmanolog a bude to skutečné zaměstnání na plný úvazek. O skladníkovi se bude rozhodovat ve čtyřkolovém výběrovém řízení.

Web se stane dnes odpoledne součástí hlavní stránky Seznamu, kde najdou případní zájemci online test, který bude fungovat jako prvotní síto. A jaký je podíl Seznamu? Byznysový plán zatím nemá, z jeho strany se tedy skutečně jedná o technickou podporu a možná i splnění snu jeho zakladatele, jehož první web byl ostatně také věnovaný Járovi Cimrmanovi.

Zdeněk SvěrákZdeněk Svěrák