Socialbakers stěhují centrálu do Karlína k Bakalovi

Socialbakers

Socialbakers Zdroj: Jan Sedlak

Tuzemský průkopník v analýze dat ze sociálních sítí Socialbakers přestěhuje centrálu do pražského Karlína. V projektu Forum Karlín, který spoluvlastní Zdeněk Bakala, si společnost pronajme kolem čtyř tisíc metrů čtverečních kanceláří. Na svém blogu to uvedl šéf Socialbakers Jan Řežáb.

Aktuálně Socialbakers sídlí ve dvou vilách na pražských Vinohradech. „V poslední době už nám ale pomalu dochází místo,“ poznamenal Řežáb.

Do kanceláří v Karlíně se už Socialbakers mohou začít brzy stěhovat. Kancelářská část Fora Karlín, která nabízí k pronájmu 9500 metrů čtverečních ploch, byla totiž nedávno zkolaudována. Architektonické řešení je z dílny architekta Ricarda Boffila a ateliéru AED.

Stěhování do nového sídla odpovídá růstu Socialbakers. Firmě se v únoru podařilo získat na další rozvoj finanční injekci 26 milionů dolarů od investičních společností Index Ventures a Earlybird.

IT sektor je nadějí pro kanceláře
Právě od firem typu Socialbakers a IT sektoru obecně si nyní majitelé kancelářských budov hodně slibují. Zatím posledním velkým přírůstkem je globální výpočetní centrum amerického farmaceutického koncernu MSD, který si v Praze pronajme sedm tisíc metrů čtverečních kanceláří. Podle dosud neoficiálních informací by to mělo být v kancelářské budově Riverview, kterou v Praze na Smíchově staví developer Skanska Property. MSD chce v Česku zaměstnat kolem dvou set lidí.

Peníze chce původem česká firma použít mimo jiné na další mezinárodní expanzi. Krátce po zprávě o novém kapitálu oznámili „pekaři“, že kupují tuzemský pětičlenný tým Ataxo Social Insider, který rovněž boduje s analýzou dat ze sociálních sítí. Podle týdeníku Euro se kupní cena pohybovala kolem jednoho milionu dolarů.

Již nyní Socialbakers působí v jedenácti zemích, zaměstnávají kolem tří stovek lidí. V nových pražských kancelářích bude pracovat přes 200 zaměstnanců. To vše Socialbakers stihli od roku 2009. V současnosti už pracují pro více než dva tisíce klientů ze stovky zemí světa, včetně poloviny žebříčku Fortune 500.

S milionem měsíčních návštěv je Socialbakers.com největším světovým portálem nabízejícím marketingovým expertům a agenturám spektrum dat a analytických informací ze sociálních sítí. Aktuální hodnota firmy je přibližně 200 milionů dolarů.

Socialbakers se pustili do akvizic