Sony představila internetové hodinky se systémem Android

Sony, chytré hodinky

Sony, chytré hodinky Zdroj: Sony

Internet na zápěstí si mohli vyzkoušet návštěvníci přehlídky spotřební elektroniky v americkém Las Vegas v podobě chytrých hodinek vybavených systémem Android. Představily je tu japonská firma Sony a italská společnost i'm Watch.

Oboje chytré hodinky nabízejí uživateli jak obsah internetu, tak přesný čas. S využitím vyhledávače Google se nositel chytrých hodinek může podívat na svůj e-mail, poslouchat hudbu, či prohlížet webové stránky. Na trhu by se měly hodinky SmartWatch firmy Sony objevit letos v březnu, zatímco společnost i'm Watch je oficiálně uvedla na trh na lasvegaské přehlídce.

„Tohle je správná doba pro hodinky,“ řekl agentuře AFP výkonný šéf a spoluzakladatel firmy i'm Watch Massimiliano Bertolini. „Každý chce mít technologii, která je zároveň módou,“ dodal. „Tohle je tajemství Applu; vyrábět produkty, do kterých se lidé zároveň zamilují.“

Ceny hodinek i'm Watch sahají od 350 dolarů (asi 7000 korun) za barevné modely se silikonovými pásky a v hliníkovém pouzdře zasazenými dotykovými obrazovkami, až po 15 tisíc dolarů (asi 300 tisíc korun) za model vyrobený z růžového zlata a zdobený diamanty, uvedl designér společnosti Gianluca Negrello.

Jejich uživatel bude dostávat upozornění na nové zprávy na Gmailu, anebo nové vstupy na Facebooku či Twitteru. Sám odesílat zprávy nebude moct, ale zato bude moci prostřednictvím svých chytrých hodinek telefonovat.

Společnost Sony chce své dotykové hodinky SmartWatch, které také dokážou telefonovat, uvést na trh koncem března s řadou aplikací ušitých „na míru“ jen pro ně. Jejich cena by měla být 149 dolarů (asi 3000 korun).