Spolupráce se Spartou je obrovské plus

Berounští hokejiosté zatím předvádí pěkné výsledky. Spolupráce se zkušenějším klubem nahrazuje ztracené posily.

Druhá polovina přípravy berounských hokejistů je v plném proudu. Medvědi, kteří mají za sebou suchou přípravu a poté tři týdny dovolené odehráli minulý týden první přípravné utkání na ledě. V něm se ukázali první výsledky tvrdého trénovaní. S Extraligovou Spartou hráli velice vyrovnaný a z pohledu diváka líbivý hokej. Hubená výhra Sparty 2:1 jen potvrdila, že Medvědi se v přípravě pod novým trenérem Volkem opravdu nenudili a tvrdě trénovali. „David Volek je mladý, perspektivní trenér, který má k hráčům i k celému hokeji osobitý přístup. Samozřejmě mu nechybí charizma a do hry se nebojí vnášet nové věci, což bylo v přípravě vidět,“ popsal nového lídra lavičky výkonný ředitel Medvědů Filip Vaněček.
Vedle nových trendů, které na zimní stadion trenér Volek přinesl, nastupovali hráči do přípravy s další novinkou. Tou byl uznávaný kondiční trenér Daniel Hejret, který připravuje i několik hráčů z americké NHL. „Příprava podle mne byla opravdu kvalitní a teď si myslím, že ukáže čas jak se to projeví,“ uvedl výkonný ředitel Filip Vaněček.
První ovoce sklidili medvědi hned v prvním avizovaném utkání a svou formu budou chtít potvrdit i v následujích zápasech. Velkou změnou a neznepochybnitelným plus je také od tohoto roku fungující spolupráce s týmem HC Sparta Praha. Kádr mužstva se omladil a s některými hráči se museli fanoušci Medvědů definitivně rozloučit. „Pravdou je, že v týmu skončili převážně starší hráči a někteří hráči na hostování. Samozřejmě kvůli finanční situaci bohužel skočnili i někteří dražší hráči, ale to je logické a takhle to chodí všude ,“ popsal momentální situaci výkonný ředitel Vaněček. Na druhou stranu spolupráce s pražským velkoklubem slibuje několik výhod. „Klub má uzavřenou spolupráci se Spartou, odkud by k nám měli hráči na hostování přicházet v podstatě zadarmo. V tomto ohledu se to hodně změnilo,“ popsal změny v kádru ředitel Filip vaněček.