Thajci překonali světový masérský rekord

Thajská masáž, ilustrační foto

Thajská masáž, ilustrační foto Zdroj: Profimedia.cz

Thajsko je dlouho známé jako světová masérská velmoc. A nyní to potvrdil i rekord, který bude zapsán do Guinnessovy knihy poté, co se dnes v Bangkoku sešlo 641 terapeutů masírujících simultánně po dobu 12 minut 641 lidí. Akci zorganizovalo thajské ministerstvo zdravotnictví, aby tak propagovalo masérské umění a lázeňství této jihoasijské země, napsala agentura AP.

Thajští maséři tak více než dvojnásobně překonali dosavadní rekord, který v roce 2010 ustavilo 263 masérů masírujících klienty pět minut v Austrálii.

„Bylo to snadné, protože tohle děláme jako živobytí každodenně,“ řekla třiapadesátiletá Čajanan Čanvuttisavanová, která se jako jedna z převážně ženské masérské masy překonání rekordu účastnila. „Jsem hrdá na svou profesi. Nikdy bych si nepomyslela, že dostaneme šanci na takovéhle uznání.“

Překonávání rekordu přihlížela thajská premiérka Jinglak Šinavatrová a zástupce Guinnessovy knihy rekordů Rob Molloy, aby výkon oficiálně potvrdil.

Ačkoli jsou některé z thajských masážních salonů tradičně jen zástěrkou pro poskytování sexuálních služeb, mnoho dalších poskytuje skutečné masáže sahající od aromaterapie přes masáže nohou až po tradiční thajské masáže, které trvají dvě hodiny.