Toužíte exoticky „chytit vlka“? Navštivte v Dubaji kavárnu jako v iglú

Kavárna Chillout, polštářek pod zadkem je nezbytný, pak už můžete klidně srkat nápoje celé škály teplot

Kavárna Chillout, polštářek pod zadkem je nezbytný, pak už můžete klidně srkat nápoje celé škály teplot Zdroj: ph.she.yahoo.com

Turisté v Dubaji najdou i v těch největších vedrech ochlazení v zajímavé kavárně. Nese název kavárna Chillout, její vybavení je celé z ledu a podle agenturní zprávy je to zároveň první „místnost z ledu“ na Blízkém východě.

V kavárně jsou nejen ledové obrazy a sochy, ale i záclony a veškerý nábytek, včetně sedadel pokrytých kožešinou. Teplota se udržuje na minus šesti stupních Celsia, návštěvníci proto před vstupem do kavárny vyfasují zimní bundy, boty, rukavice a beranici.

Návštěvník kavárny zaplatí za 40minutovou návštěvu 60 dírhámů (330 Kč) a za to obdrží jeden teplý nápoj. Kavárna má 40 míst a denně obslouží kolem 100 návštěvníků.

V dubajské kavárně Chillout je třeba dbát na vhodně vypodložené pozadí, aby si člověk neuhnal nepříjemné nastuzeníV dubajské kavárně Chillout je třeba dbát na vhodně vypodložené pozadí, aby si člověk neuhnal nepříjemné nastuzení | Fahad.comV dubajské kavárně Chillout je třeba dbát na vhodně vypodložené pozadí, aby si člověk neuhnal nepříjemné nastuzení

Turistika je pro dubajskou ekonomiku velmi důležitá, proto nabízí turistům řadu lákadel, od luxusních nákupních center a pláží, přes mrakodrapy a umělé ostrovy, až po krytý lyžařský svah. Do roku 2020 chce Dubaj příjmy z turistiky ze současných 300 miliard dírhámů (1,6 bilionu Kč) asi ztrojnásobit.