VIDEO: Válení sudů se zázračně šťastným koncem

Snad každý člověk, chce-li přátele zaujmout dramatickým vyprávěním, má v archivu svých příběhů také nějaký, který vytáhne ze zásuvky nadepsané "Jak jsem se znovu narodil". Závodník Jeremy Foley a jeho spolujezdec Jurij Kuzněcov ani nemusejí nic vyprávět, stačí když diváka lačného dramatu odkážou na sotva dvacetivteřinové video, které zachycuje jejich havárii během slavného závodu Pikes Peak v Coloradu.

Historky o tom, kterak o vlásek unikli smrti, které milovníci adrenalinu a závodníci všeho druhu trousí kudy chodí, mohou už občas nudit. Ale když shlédnete tuto děsivou havárii a dozvíte se, že nejtěžším zraněním bylo vykloubené rameno, pomyslíte si něco o zázraku.

Nováček slavného závodu na vrchol Pikes Peak Jeremy Foley šel v jedné otevřené zatáčce příliš pozdě na brzdy, vylétl se svým Mitsubishi EVO VIII z trati a začal válet sudy z kamenité stráně. Auto se mnohokrát přetočilo přes střechu, a když se konečně zastavilo, byla z něho jen pokroucená kostra. Závodník z Dallasu a jeho spolujezdec však nehodu přestáli bez vážnějších zranění.