Vysoká cena letenek odrazuje Čechy od cesty na olympiádu, cestovky ostrouhají

Na Olympijském stadionu v Pchjongčchangu se uskuteční oba ceremoniály

Na Olympijském stadionu v Pchjongčchangu se uskuteční oba ceremoniály Zdroj: Profimedia.cz

Zajímavý detail na vrchol skokanského můstku v Pchjongčchangu
Sněžný park Phoenix
Skokanské středisko Alpensia
Začátek olympijských her v Pchjongčchangu je už blízko
Hokejová aréna Kwandong
10
Fotogalerie

O zájezdy na zimní olympiádu v Jižní Koreji není příliš zájem. Vyplývá to z vyjádření oslovených cestovních kanceláří. Důvodem může být větší vzdálenost či vyšší ceny zájezdů. Čeští fanoušci, kteří se olympiády chtějí zúčastnit, poptávají hlavně vstupenky na hokej a biatlon.

"V současnosti máme zhruba 40 klientů. Zájem o vstupenky je zejména o hokej, biatlon, rychlobruslení, snowboard a alpské disciplíny. V současné době mám i dost vstupenek k dispozici pro České fanoušky v místě konání, kde jsme již přítomni v Kangnungu," uvedl Filip Dohnálek z cestovní kanceláře IBTravel. Podle z CK SLAN tour je zájem o zájezdy na olympiádu minimální, jde o jednotlivé zájemce.

Cena devítidenního pobytu včetně vstupenek a ubytování činí bez letenky 123 tisíc korun. Pětidenní pobyt vyjde na 79 tisíc korun, uvádí nabídka na korea2018.cz. Kolik stály olympiádyKolik stály olympiády|E15

Student Agency prodala na termín her zhruba 100 letenek z Prahy do Soulu. "Průměrná cena letenky je 25 618 korun," dodala ředitelka prodeje letenek Věra Janičinová.

Čeští fanoušci očekávají, že olympionici získají v Pchjongčchangu tři až pět medailí a věří, že alespoň jedna z nich bude zlatá. Největší nadějí je pro ně rychlobruslařka Martina Sáblíková, kterou také nejčastěji tipují jako vlajkonošku výpravy. Nejvíc se těší na hokej, i když jim budou chybět hvězdy z NHL. Vyplývá to z průzkumu agentury NMS Market Research, který se uskutečnil v polovině ledna.

Olympijská vesnice se otevře 1. února, hry v Pchjongčchangu budou slavnostně zahájeny 9. února.


Vše o olympiádě čtěte zde >>>