Zakladatel Mall.cz Fryc vsadil na navigaci po budovách, investuje do startupu Spaceti

Moduly Spaceti

Moduly Spaceti Zdroj: Spaceti

Moduly Spaceti
Ondřej Fryc
3
Fotogalerie

Český startup Spaceti získal nové investory pro svůj rozvoj. Do firmy zabývající se lokační technologií vložil peníze Ondřej Fryc se svým fondem Reflex Capital a Radomír Čech, ředitel komunikační agentury Fast Forward/ Y&R. Celková výše investice dosahuje 28 milionů korun. 

Startup Spaceti se zabývá technologickým vývojem zařízení pro navigaci uvnitř budov. Díky modulům, které Spaceti vyvíjí, je možné uvnitř budovy vytvořit vlastní pokrytí, které usnadňuje pohyb osob v daném prostoru. Lidé připojení k navigační síti se tak pomocí aplikace snadněji dostanou k bodům zájmu nebo najdou bezpečnou cestu ven v případě krizových situací.

Systém si klade za cíl také usnadnění údržby a úklidu nemovitostí. Už v minulém roce přitom startup podepsal smlouvu o partnerské spolupráci s globálním vedením telekomunikační společnosti Vodafone.

„Ve Spaceti, které má ambice osazovat svým produktem budovy moderních developerů po celém světě, již nyní pracují odborníci z devíti zemí. Je nám potěšením podporovat takto skvělý tým,” řekl k investici Ondřej Fryc, zakladatel fondu Reflex Capital.

Podle zakladatele startupu Maxe Verteletskyho se společnost snažila dosavadní výdaje krýt z vlastních zdrojů, i přesto, že nabídky od investorů dostávala již delší dobu. „Pro aktuální fázi vývoje společnosti jsme zvolili investory s podnikatelskou zkušeností sdílející naši vizi,“ uvedl Verteletskyi. Podle jeho slov získané finance značně pomohou růstu společnosti. Netají se totiž globálními ambicemi – věří, že se řešení českého startupu stane standardem v nemovitostech po celém světě.