Zpěvačka Rihanna se příští rok potřetí vrátí do Prahy

Rihanna

Rihanna Zdroj: Profimedia.cz

Zpěvačka Rihanna se 26. července 2016 potřetí vrátí do Prahy, kde vystoupí na fotbalovém stadionu v Edenu. Vyplývá to z programu turné po Severní Americe a Evropě, který zveřejnila na svých internetových stránkách.

Své show barbadoská zpěvačka představí na celkem jednašedesáti koncertech. Turné začne 26. února příštího roku v kalifornském San Diegu. Praha je až v závěrečné fázi turné, které končí 12. srpna v Curychu.

Rihanna, která letos slaví 10. výročí zahájení své kariéry, na koncertech představí své nové album Anti, které by mělo vyjít 27. listopadu v digitální podobě, o týden později i na fyzických nosičích. V rolích předskokanů pražského koncertu vystoupí kanadský R&B zpěvák The Weeknd a americký rapper Big Sean.

Sedmadvacetiletá kráska vydala teprve jako sedmnáctiletá své první album Music of the Sun 30. srpna 2005. Sbírka písní byla směsicí R&B, reggae a dancehallu a hned ji vynesla do čela hitparád. Od té doby vydala dalších šest alb a získala osm prestižních hudebních cen Grammy.

„Nové album bude opravdu ohromné. Nahráli jsme spoustu písní a nemohu se dočkat jejich vydání. To je nyní můj další krok,“ prohlásila Rihanna na okraj reklamní akce, při níž v newyorském Brooklynu představila svůj nový parfém Ri Ri.

Zpěvačka, jejíž celé jméno zní Robyn Rihanna Fentyová, dvakrát koncertovala i v Česku. Poprvé tu vystoupila v roce 2008 v hale na pražském Výstavišti, podruhé v roce 2011 ve vyprodané pražské O2 areně.