Zápisník Michala Tomeše: Jako na horské dráze

Noční vlci v Průhonicích u Prahy: Místopředseda ČSSD Foldyna se střetl s aktivistou

Noční vlci v Průhonicích u Prahy: Místopředseda ČSSD Foldyna se střetl s aktivistou Zdroj: Reprofoto Česká televize

Aktivista Martin Uhlíř by si mohl uvědomit, že v nejlepším se má přestat. Poté co se dostal do potyčky s místopředsedou ČSSD Jaroslavem Foldynou, totiž zaplnil internetový prostor. Místo toho, aby získanou slávu využil k otevření debaty o směřování sociální demokracie, nechal se dezinformačním webem nachytat, jak na knižním veletrhu otáčí obálky knih, na kterých je vyobrazen Miloš Zeman. Server se tak nyní chlubí fotografií, jak je aktivista ochrankou odváděn, čímž se mu od Zemanových příznivců dostalo jen posměchu.

O pocit vézt se jako na horské dráze přijdou načas Pražané. Rozloučí se s původní atrakcí na holešovickém Výstavišti. Jedná se přitom o zajímavý paradox. Autor těchto řádků nikdy nedosáhl větší hladiny adrenalinu, než když se nechal svézt na stařičké a neudržované horské dráze v Gruzii. Pražská atrakce by tak mohla s přehledem ještě několik generací návštěvníků vyděsit. O adrenalin a strach přece jde, ne?

Stále dolů míří ministryně Karla Šlechtová. Poté co v Brně vyděsila devítinásobného motocyklového mistra světa Valentina Rossiho a mířila zbraní na fotografy si připsala další zářez. Na Instagram umístila fotografii svého psa, který sedí na hrobě neznámého vojína na Vítkově. Možná tak bude nejlepší na chvíli sociální sítě opustit. Probíhá totiž měsíc duševního zdraví, který i na toto apeluje – prostě abyste se necítili jako na horské dráze.