Certifikace ekonomické kondice firem

Dun & Bradstreet má v udělování certifikátů dlouholetou tradici

Dun & Bradstreet má v udělování certifikátů dlouholetou tradici Zdroj: archiv

Společnost Dun & Bradstreet nabízí na základě nezávislého hodnocení ekonomické kondice firem několik typů ocenění – certifikátů, které vypovídají o kvalitě a efektivitě podnikání dané firmy. AAA Platinum je exkluzivní ocenění vycházející z nejpřísněji hodnocených kritérií řady AAA vykazující nejvyšší skóringové hodnocení, kterého oceňovaná společnost dosahuje nejen aktuálně, ale i historicky, a to 5 let v řadě. Na tento certifikát dosahuje pouze 0,07 % z ekonomicky aktivních podnikatelských subjektů v ČR.

 

 

 

 

V mezinárodním prostředí je certifikace společností již zavedenou praxí, a proto skupina Dun & Bradstreet má v udělování certifikátů již dlouholetou tradici. Držitel certifikátu tímto způsobem dále posiluje svoji reputaci a důvěru v domácím a zahraničním podnikatelském prostředí.

Certifikace AAA Platinum

Skóringový stupeň AAA je ekonomické hodnocení představující minimální riziko pravděpodobnosti úpadku v následujících 12 měsících. Nedílnou součástí tohoto hodnocení je posouzení platební schopnosti, finančního zdraví, pravidelného publikovaní finančních výsledků, stáří firmy, velikosti vlastního kapitálu, hospodářské úrovně ekonomicky spjatého okolí, míry zadluženosti a dalších ekonomických proměnných.

Společnost dosahující na certifikát AAA Platinum tak představuje důvěryhodný a nízkorizikový podnikatelský subjekt vhodný ke spolupráci se všemi typy obchodních partnerů.

V rámci interního využití lze certifikát nejlépe uplatnit umístěním v prostorách společnosti, prezentací v marketingových materiálech a bezpochyby může být i působivým prvkem výroční zprávy. Součástí balíčku náležícího k certifikátu AAA Platinum je i ručně vyrobený kovový odlitek ve tvaru vlaštovky vsazený do dřevěné podložky. Rozhovor se zástupcem certifikované společnosti je publikován v tematickém speciálu Certifikace firem.