Konec hledání nového majitele. Automobilka SsangYong se může vrátit do korejských rukou

SsangYong Tivoli Grand 1.5 GDI Turbo AT

SsangYong Tivoli Grand 1.5 GDI Turbo AT Zdroj: auto.cz/Samuel Mareček

SsangYong Tivoli Grand 1.5 GDI Turbo AT
SsangYong Tivoli Grand 1.5 GDI Turbo AT
SsangYong Tivoli Grand 1.5 GDI Turbo AT
SsangYong Tivoli Grand 1.5 GDI Turbo AT
SsangYong Tivoli Grand 1.5 GDI Turbo AT
14
Fotogalerie

Automobilka SsangYong by se mohla opět vrátit do korejských rukou. Jejím novým majitelem bude pravděpodobně konsorcium vedené korejským výrobcem autobusů.

Korejská automobilka SsangYong už od loňského roku hledá nového majitele. Ten stávající, indická Mahindra & Mahindra, už nebyl ochotný investovat další vývoj, a tak SsangYong dokonce musel v reakci na nesplacení dřívějšího úvěru požádat korejské úřady o tzv. program podpory autonomní restrukturalizace. Vedle restrukturalizace se tak v minulých měsících pracovalo i na hledání nového investora. A ten se podle všeho konečně našel.

„Soud rozhodl o konsorciu vedeném společností Edison Motors jako preferovaném zprostředkovateli kontrolního podílu ve společnosti SsangYong,“ uvedl korejský konkursní soud v Soulu v oficiálním prohlášení s tím, že další potenciální zájemce, Electric Life Business and Technology (EL B&T), byl z dalšího jednání vyškrtnut. A to přestože jeho nabídka byla vyšší, nepředstavil však podrobný plán o financování automobilky.

Škoda auto chce prodávat už jen elektromobily! Jaké změny se chystají?

Video placeholde
• Videohub

Ostatně obě nabídky počítaly s menšími investicemi do oživení SsangYongu, než soud původně předpokládal, což odložilo závěrečný verdikt. Původně mělo být o SsangYongu jasněji už v září.

Pokud se tak neudá něco nenadálého, stane se vlastníkem SsangYongu konsorcium, v němž jsou vedle korejského výrobce autobusů Edison Motors také investiční skupiny KCGI (Korea Corporate Governance Improvement) a Keystone Private Equity.

Pokračování celého článku najdete na webu auto.cz >>>