Thajsko dopadlo útočníka z Bangkoku, měl materiál na další bomby

Místo výbuchu

Místo výbuchu Zdroj: ctk/ap

Thajská policie pátrající po pachateli nedávného bombového útoku na chrám v Bangkoku zadržela muže, který údajně odpovídá vzhledu útočníka sestaveného ze záběrů bezpečnostních kamer. Zatčený je cizinec, řekl v místní televizi policejní mluvčí Pravut Tchavornsiri bez upřesnění národnosti. V bytě podezřelého v severní oblasti thajské metropole objevili policisté materiály využitelné k výrobě náloží, dodal mluvčí.

Thajský list Kchavosot oznámil, že zadrženým je 28letý Turek. Několik místních televizních stanic také odvysílalo záběry cestovního pasu, který byl údajně nalezen v bytě zatčeného. Dokument je, zdá se, tureckým dokladem patřícím muži narozenému v roce 1987, uvedla agentura Reuters.

Zadržený „vypadá jako osoba, po které pátráme,“ řekl mluvčí. „Našli (policisté) také spoustu materiálu, který může být použit k výrobě bomb.“

Bombový útok na chrám v centru Bangkoku si 17. srpna vyžádal 22 mrtvých, většinou turistů, a přes 120 zraněných. Útočník nechal v hinduistické svatyni pod širým nebem batoh a odešel. Patnáct minut poté se ozvala exploze.

Práci vyšetřovatelů značně zkomplikovala skutečnost, že až tři čtvrtiny bezpečnostních kamer, které mohly atentátníka zachytit, byly rozbité.