Umění na tělo. Top inspirativní tatéři

im_tattoo

im_tattoo Zdroj: Instagram im_tattoo

Ondřej Konupčík
Bára Fousková
Tomáš Bobstr
Míša Boček
Mira Mariah
10
Fotogalerie

Galerie jsou zavřené, ne tak galerie na kůži. Vybrali jsme pro vás několik umělců, jejichž tetování stojí za to. Z Česka i ze světa. Pět a pět. Vybraní jsou mimo jiné tak, aby reprezentovali pestrost různých stylů a způsobů tvorby tetování. 

Igor Mitrenga

Nejen časté komiksové motivy vynesli tomuto tatérovi z Prahy přes 80 tisíc fanoušků na instagramu a také mnoho oborových cen. Igor, který vystupuje pod přezdívkou im_tattoo, začínal jako graffiti umělec. I to je z jeho tvorby cítit. 

Ondřej Konupčík

S alter egem ondrash a velmi originálními tvary a barevnými kompozicemi další nepřehlédnutelný Čech, který to umí s inkoustem. Věnuje se také volné umělecké tvorbě nebo spolupráci s módními značkami. Jeho domovem je Znojmo. 

Bára Fousková

Bára, mistryně stylu tribal - tedy tetování s odkazem k vůbec prapůvodnímu umění na kůži, se své vášni věnuje už od 90. let. Dnes ji najdete tvořit v pražských Holešovicích. 

Tomáš Bobstr

Specialista na hru světla a stínů v portrétech. Umělec s přezdívkou bob.ink má „na svědomí“ například záda rappera Marpa a řady dalších celebrit. 

Míša Boček

Osobnost pardubického tattoo studia BUNKR budí pozornost zejména jednoduchými ostrými liniemi svých děl, ale v jeho případě nejde jen o to. Navíc na něm samotném jen těžko najdete volné místo, které by nezaujímalo nějaké tetování. 

Mira Mariah

Tetování od této umělkyně známé jako girlknewyork mají na svém těle například zpěvačky Rita Ora či Ariana Grande. Mira se specializuje na jemné linie, ženskost. A jako pro zdravotně postiženou, neboť jí chybí noha, pro ni tetování znamená svobodu. Tetování podle ní pomáhá lidem lépe se sžít se svým tělem. 

Joanna Mroman 

Kanaďanka, která si říká JoJo, se specializuje na velmi subtilní kérky. Často na malé symboly, či nápisy. Na sociálních sítích se velmi angažuje v debatách na podporu menšin. 

Sasha Unisex

Naprosto originální styl této ruské autorky představuje lehkost, naivitu, pastelové barvy. Pomáhá demokratizovat tetování ve smyslu, jak tvorbu na těle známe dosud. Kresby jako z dětské knihy také patří na kůži. 

Jon Boy

Jeho tetování fandí třeba popová ikona Billie Eilish. Někdejší pastor ve svých pracech ukazuje, že méně je někdy více. 

Tukoi Oya

Tato Australanka přináší do tetování něco naprosto jedinečného. Světlo, fluorescenční světlo. Které rozzáří vaše tetování i v noci. Na spaní ovšem možná radno překrýt. 

Pořad o dalších tématech kolem tetování Tattoo polepšovna sledujte na Mall.tv. Zde si můžete pustit epizodu o prasovlkovi.