Pražská burza posílila, dařilo se především Erste a Avastu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu

Pražská burza v daný obchodní den posílila, proto má náš "robot" dobrou náladu Zdroj: E15.cz

Pražská burza významně rostla. Index PX si polepšil o 0,39 procenta na 1110,26 bodu. Z třinácti hlavních titulů pražské burzy dnes čtyři zakončily obchodování v plusu, další tři emise stagnovaly.  Nejvýznamněji přispěly akcie rakouského bankovního domu Erste Group Bank, které se podílejí na PX indexu aktuálně 21,78 procenty.

Nejvýraznějšího růstu dosáhly cenné papíry české technologické společnosti Avast, které si polepšily o 1,2 procenta na 135,30 korun. Dále pak rostly cenné papíry rakouské bankovní skupiny Erste Group Bank o 1,06 procenta na 820,80 korun. Už tři dny překonávávají své dvouleté maximum.

Nárust zaznamenaly také akcie společnosti ČEZ, které posílily o 0,5 procenta na 608 korun. Svou změnou tak přerušily jednodenní propad.

Oproti tomu největší pokles hodnoty postihl akcie výrobce likérů Stock, a to o 2,06 procenta na 80,80 korun. K dalším ztrátovým titulům na pražské burze se zařadily akcie České zbrojovky, které padly o 1,07 procenta na 369 korun.

Pokles zaznamenaly také akcie společnosti Komerční banka, které oslabily o 0,51 procenta na 677 korun. Svou změnou tak navázaly na jednodenní propad.

Tato zpráva je generována softwarem za pomoci prvků umělé inteligence v rámci projektu TAČR.