Aerolinky Ryanair se snaží získat zpět důvěru svých pilotů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Shutterstock

Ryanair
Ryanair
Ryanair
Šéf aerolinek Ryanair Michael O'Leary
5
Fotogalerie

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair se snaží získat zpět ztrácenou důvěru svých pilotů. Uvedl to podle dnešní zprávy listu Irish Independent nový provozní ředitel podniku Peter Bellew. Dodal, že aerolinky musí začít přistupovat k zaměstnancům jako k "normálním lidským bytostem".

Společnost Ryanair se v pátek rozhodla uznat odborářské organizace pilotů, což vedlo k odvolání stávky plánované na středu. Dnes se uskuteční první setkání vedení firmy se zástupci odborů.

"Myslím si, že Ryanair bude skvělým místem k práci," řekl Bellew podle listu Irish Independent minulý týden pilotům. Dodal, že jeho největší starostí je nyní zajistit, aby piloti firmu neopouštěli. Připustil, že potřeby pilotů byly dlouhou dobu přehlíženy, což v podniku vytvořilo velké napětí.

Ryanair je největším nízkonákladovým leteckým přepravcem v Evropě. Firma předpokládá, že ve finančním roce, který skončí v březnu, přepraví 129 milionů cestujících. V září byla irská společnost nucena kvůli problémům s personálem ohlásit zrušení na 20 000 letů.