Lidé vidí v kryptoměnách potenciál, zájem o ně roste. Fumbi dosáhla už na 20 tisíc klientů

Kryptoměny, ilustrační foto

Kryptoměny, ilustrační foto Zdroj: profimedia

Juraj Forgács
CZ Profil
3
Fotogalerie

Kryptoměny zažívají vzestup a stále více lidí je vyhledává jako zajímavou alternativu k tradičnímu investování. Jednou z perspektivních společností, která zprostředkovává investice do digitálních měn je i firma Fumbi. 

Zájem o kryptoměny roste. Jedním z důvodů je čím dál tím větší informovanost a dostupnost kvalitnějšího obsahu, který pomáhá lidi vzdělávat. Zároveň na trh přicházejí společnosti, které umožňují jednoduché a pohodlné investování do kryptoměn doslova pro každého. Jedním z takových příkladů je slovenská společnost Fumbi.

‚‚Ve Fumbi věříme v transformační sílu a vysoký růstový potenciál kryptoměn,‘‘ říká Juraj Forgács, zakladatel a ředitel Fumbi. ‚‚Uvědomujeme si však, že pro většinu lidí je investování do kryptoměn nesmírně složité. Proto jsme vyvinuli nejjednodušší způsob, se kterým může na kryptoměnovém trhu investovat kdokoli,‘‘ dodává

Společnost vyvinula algoritmus, se kterým investor nakupuje portfolio pečlivě vybraných kryptoměn, což je logicky mnohem bezpečnější, než se rozhodnout pro investování pouze do jedné měny. Nikdy totiž není zcela jisté, jestli vybraná měna bude růst a přinášet zisk, nebo její hodnota spadne a investor prodělá. „Díky našemu algoritmu je každá investice provázaná s velikostí trhu – i přesto, že může být po dobu poklesu dočasně ve ztrátě, v případě pozdějšího raketového růstu se zisky nakonec dostaví,“ vysvětluje Forgács.

Juraj ForgácsJuraj Forgács|Fumbi.network

V prvním roce fungování jeho společnost oslovilo více než 10 tisíc uživatelů. Následně se Fumbi rozšířilo do Česka a Polska a ke konci srpna využívalo služby této společnosti více než 20 tisíc lidí. Tímto více než stoprocentním nárůstem klientů se Fumbi stalo lídrem v investování do kryptoměn pro širokou veřejnost. Investováno už bylo více než 100 milionů korun, přičemž v srpnu tohoto roku činily aktuální zisky klientů 27 milionů. 

Průměrná výška vkladu aktuálně dosahuje 15 tisíc korun, do portfolia kvalitních kryptoměn je ale s Fumbi možné investovat už od 1 400 korun. I tato skutečnost potvrzuje, že investování do kryptoměn v žádném případě není jen pro bohaté.  

CZ ProfilCZ Profil|Fumbi.network

Na ukládání klíčů od kryptoměn, které Fumbi nakoupila, používala donedávna offline papírové peněženky (takzvané paper wallet). Začátkem tohoto měsíce však přechází na ještě bezpečnější technologii od Ledger Vault, která patří mezi jedničku v bezpečném uchovávání kryptoměn.

Bezpečnost tohoto typu uložení investic potvrdil i nezávislý audit kryptoměnových peněženek. Realizovala ho společnost SGS Slovensko, která je součástí světové skupiny SGS (Société Générale de Surveillance), respektované a celosvětově největší organizace v oblasti kontroly, ověřování a zkušebnictví.