Sedm vychytávek pro lepší firemní videokonference

Zdroj: CISCO SYSTEMS

Vzdálená komunikace se pro tisíce lidí stala denním chlebem, bez něhož si už svoji práci nedovedou představit. Expert Cisco na technologie pro spolupráci Ivan Sýkora prozradil sedm tipů na vychytávky, které pomáhají schůzky zrychlit, zefektivnit, usnadnit a hlavně zpříjemnit.

Na ten pocit si možná ještě vzpomínáte. Když jste sedli do svého prvního auta, odpustili jste mu desítky maličkostí. Hlavně, že jezdilo. Podobné je to s komunikací na dálku. Na poprvé jste děkovali pánu bohu, internetu a svému notebooku, pokud se vám vůbec podařilo připojit ke schůzce. Ale po více než dvou letech zkušeností chcete při meetingu na dálku řešit práci, nikoli technické problémy. Ivan Sýkora má v zásobě tipy, které byste od svého zařízení určitě měli požadovat. Nejde o žádné navoněné reklamní zdechliny, ale o užitečné pomocníky, které komunikační platforma Webex prověřila v každodenní praxi.

CISCO SYSTEMS

  • Samostatné zařízení pro video zvyšuje přehled a orientaci. Na samostatném monitoru Webex Desk jste ve spojení s kolegy. Na notebooku si pak můžete otevřít a spravovat agendu schůzky. Samozřejmě, že obojí je spárováno.
  • Zakažte kabely! Pouze komplexní komunikační systém zajistí, že přijdete do zasedačky, okamžitě se propojíte s hardwarem a schůzka může začít. Dvacetiminutové čekání na to, až budou skutečně všichni připojeni, efektivitě nesvědčí.
  • Když se řeší firemní záležitosti, je diskrétnost na místě. Určitě nechcete, aby nepovolaní věděli o vašich finančních záležitostech či strategických záměrech. Webex je jedinou komunikační platformou, která „umí“ end-to-end šifrování celé komunikace na dálku.
  • Profi komunikace nemusí být výsadou velkých korporací. I menší týmy musí spolupracovat na úrovni. Webex Room Bar představuje elegantní řešení, které i do menších prostor, huddle space, a třeba i do domácnosti přinese vlastnosti a funkce velkých zasedaček.
  • Plodný meeting se určitě neobjede bez diskuze a vysvětlování. Často je nejlepší to namalovat. A jak jinak v době hybridní, než na interaktivní digitální interaktivní Webex Board?
  • Definice týmů a prostorů. Pokud pracujete současně ve více týmech nebo na více úkolech, vyplatí se mít v komunikaci definovány oddělené prostory, kde sdílíte informace jen s členy jednoho konkrétního týmu. Podporuje to přehled a efektivitu a Webex to řeší moc chytře.
  • Už jsme také světoví a plno meetingů probíhá třeba v angličtině. Ne každý ale mluví a rozumí dokonale. A to je úkol pro funkci automatického titulkování s překladem do mnoha jazyků.

CISCO SYSTEMS

Hybridní model spolupráce tu je a zůstane s námi i do budoucna. A Webex se zaměřuje na to, aby podpořil naše fungování v tomto modelu. S dalšími novinkami se můžete seznámit 8. 6. na jarním Collaboration Eventu s názvem Trendy hybridní spolupráce. Ten představí například možnosti propojení Webex do meetingů Google, Microsoft či Zoom. A velká porce informací je připravena pro všechny provozovatele e shopů, kterým Webex Connect přináší skvělé funkce pro komunikaci se zákazníky.

Pro další informace k Cisco řešení Webex pro vzdálenou spolupráci, pište na webexcz@cisco.com