Parkovat je vhodné vždy s rozmyslem. Ne všechna místa jsou totiž bezpečná

Zdroj: Vam system

Mnoho řidičů se domnívá, že parkování není žádná věda a že se dá zaparkovat prakticky kdekoliv, kde se to hodí. Nemohou být ale dále od pravdy. Přinášíme zde několik tipů, jak zajistit, abyste svůj vůz našli na stejném místě, na kterém jste ho nechali.

Parkovaní v nákupním centru

Velké množství řidičů také napadne, že v podzemní garáži nákupního centra je přece logické zaparkovat co nejblíže od vchodu. To se však nemusí vždy vyplatit. Je dobré se nejdříve podívat, zda je dotyčný obchodní dům vybaven kamerovým systémem. Přestože většinou zde takové zabezpečení najdete, stále existují zóny, kam oko kamery nedohlédne. Může jít jen o několik desítek parkovacích míst, ale pokud budete mít to „štěstí“, že svůj vůz necháte právě na jednom z nich, může to být další výhoda pro zloděje.

Parkovaní na vlastním parkovacím místě v uzavřeném areálu nebo v podzemní garáži

Lidé mají často pocit, že pokud zaparkují v uzavřeném areálu nebo garáži, od níž mají klíč, jejich autu se nemůže nic stát. Tyto prostory však mohou být paradoxně ty nejméně bezpečné a to hlavně proto, že majitelé automobilů na rizika kvůli fiktivnímu pocitu bezpečí zapomínají – nechají pootevřené okénko, věci na sedadlech nebo zapomenou dokonce zamknout. Krádež takového vozu je pak pro zloděje hračka.

Vam system

Parkovaní v okolí bydliště

Pokud je to možné, neparkujte v tmavých nebo špatně osvětlených lokalitách, ale snažte se naopak auto vždy nechat co nejblíže svému vchodu, kde je předpoklad zvýšeného pohybu osob. Malá koncentrace kolemjdoucích totiž může pomoci k tomu, že zloději zatouží právě po vašem voze.

Jak přibližuje specialista na zabezpečení vozidel Richard Vámoš, který se v tomto odvětví pohybuje už více než 20 let. „K častým krádežím aut dochází především na parkovištích nákupních center. Nejčastější metodou krádeže je načtení frekvence vašeho klíče nebo přídavného alarmu. Zabránit se tomu nedá. Zloději následně dokáží vozidlo odcizit do cca 90 vteřin.“

Jak lehce ukradnout auto se můžete podívat zde: 

Jak tedy vozidlo efektivně ochránit ?

Richard Vámoš doplňuje: „Z vlastní zkušenosti doporučuji jen systémy, které chrání více než jen jednu mechanickou část v autě. Ideální je, pokud se jedná o více částí na různých místech. My sami jsme vyvinuli takový typ zabezpečení, který se zatím, za více než 16 let, nikomu nepodařilo překonat."

A o jaký systém jde?

Jde o jedinečný zabezpečovací systém VAM: 6-cestný elektromechanický systém, který v autě blokuje až 6 prvků naráz. Je imunní vůči použití rušičky GPS/GSM/GPRS signálu a čtečky kódů nebo dálkových ovládání. V autě s namontovaným VAM systémem zloději nevymění ani spínací skříňku, řídící jednotku motoru, palubní desku a nebudou moci použít ani duplikát klíče.

Vam system

VAM systém ja možné nainstalovat do jakéhokoli typu vozidla, takže s jeho pomocí pohodlně zabezpečíte svůj Mercedes, Audi, ale i Volkswagen. Určité omezení se vyskytují jen u aut vyrobených před rokem 2000 a u veteránů kvůli nedostatečnému elektronickému systému.

Více výhod zabezpečovacího systému VAM najdete na webu: http://www.vamsystem.cz/, nebo nás kontaktujte na čísle 720 075 249.