GESTO ROKU: Samsung zabodoval ve společenské odpovědnosti

Video placeholde
Účastníci projektu se Zuzanou Mravík Zelenickou ze Samsungu a Lucií Mairychovou z neziskové organizace Nadání a dovednosti
Práce s kariérní poradkyní Petrou Drahoňovskou
Účastníci projektu se Zuzanou Mravík Zelenickou ze Samsungu
Účastníci projektu Tvoje šance
Účastníci projektu Tvoje šance
5
Fotogalerie

Projekt Samsung Tvoje šance, který pomáhá dětem v komplikované životní situaci, vyhrál soutěž deníku E15 a platformy Byznys pro společnost.

Společnost Samsung Electronics Czech and Slovak převzala ve čtvrtek ocenění za první místo v soutěži Gesto roku 2018. Vybrali ji čtenáři deníku E15 jako firmu, která se svým projektem letos nejvíce přispěla ke vzdělávání mladých lidí. Cena je vyhlašována při udělování titulu TOP Odpovědná firma platformy Byznys pro společnost. 

Firma zvítězila s projektem Samsung Tvoje šance, v jehož rámci vybrala čtyři dívky a pět chlapců z Česka a Slovenska ve znevýhodněné situaci, kterou způsobil rozpad rodiny, úmrtí či nemoc v rodině nebo finanční problémy. „Jde o skupinu, na jejíž podporu necílí žádné projekty,“ řekla Lucie Mairychová z neziskové organizace Nadání a dovednosti, která je partnerem projektu. 

Každému z dětí poskytl Samsung 130 tisíc korun, které během deseti měsíců investují pod vedením mentorů do svého kariérního rozvoje. „Pokryje to rozvojové kurzy, školení, nákup knížek a také notebook a telefon,“ uvedla Zuzana Mravík Zelenická, která je odpovědná za projekty společenské odpovědnosti Samsungu v Česku a na Slovensku. Součástí je také pět víkendových workshopů na témata kariérního a osobnostního rozvoje, financí a bydlení, on-line médií a informačních technologií a také prezentačních dovedností.