Co se kupuje: Čechy na internetu lákají čínské mobily, kávovary i polštáře do letadla

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: ČTK

Ilustrační foto
Ilustrační foto
3
Fotogalerie

V listopadu Češi utráceli na internetu především za čínské mobily a iPhony, levné notebooky, kávovary, kuchyňské roboty. Vyplývá to z analýzy společnosti Colpirio. Stranou však nezůstaly ani 3D tiskárny, vrtačky, sekery, kozačky, peněženky či polštáře do letadla.

„Analyzujeme nákupní chování internetových uživatelů. V průběhu listopadu jsme sledovali, o jaké zboží se Češi na internetu zajímali více než v předchozím půl roce,“ uvedl šéf společnosti Colprio Vladan Hejnic. Nárůst zájmu u většiny ze stovek analyzovaných položek podle něj souvisel především s vánočními nákupy, zimní sezónou, popřípadě výprodeji konkrétních výrobců či prodejců.

Z analýzy Colpria vyplývá, že v kategorii mobilních telefonů v listopadu výrazně vzrostl zájem o čínské značky Xiaomi a Huawei a modely iPhone od společnosti Apple. Uživatelé se na českém internetu v listopadu také zajímali o nejlevnější notebooky, především šlo o modely Acer Aspire One, Lenovo IdeaPad Yoga a Umax VisionBook.

V oblasti spotřební elektroniky byl v listopadu podle Hejnice patrný zvýšený zájem o televizory LG a Samsung s úhlopříčkou 43 až 60 palců, novou herní konzoli Microsoft Xbox a elektrická vozítka. Nadstandardní popularitě se těšily také 3D tiskárny, modelové železnice H0 a autodráhy, rostl i zájem o polštáře na cesty letadlem.

Spotřebitele zaujaly i domácí spotřebiče a potřeby. „Největší popularitě se těšily kuchyňské roboty, kávovary a robotické vysavače. Z domácích potřeb byl v listopadu zvýšený zájem o vykrajovátka, formičky na plněné cukroví, razítka na sušenky, tlakové hrnce a šunkovary,“ doplnil Hejnic.

Podívejte se na video ze skladu e-shopu Mall:

Video placeholde
Mall • Michal Nosek, e15