Fortuna v květnu nasadí proti Sportce svoje Superloto

Superloto

Superloto Zdroj: CTK/Roman Vondrous

Loterijní společnost Fortuna uvede na trh 2. května novou loterii s názvem Superloto. Ta má konkurovat nejpopulárnější číselné hře Sportka, kterou provozuje loterijní firma Sazka. Fortuna sází na to, že své konkurenty porazí především cenou.

„Loterijní trh se za posledních několik měsíců vyvíjel velmi rychle. Proto jsme se rozhodli na situaci reagovat zásadním způsobem, spuštěním nové hry a nové vlajkové lodi Loterie Fortuna, Superlota. Zachovali jsme tradiční formát 6 čísel ze 49 a volbu barvy, ale losujeme 3krát týdně, v úterý, ve čtvrtek, v neděli, a doplnili jsme druhý tah, po kterém řada sázkařů volala. Ve srovnání s konkurenčními hrami je Superloto nejlevnější, sloupeček stojí pouhých 12 korun, i tak se v něm hraje o desítky až stovky milionů korun,“ uvedl Jiří Hosnedl, generální ředitel Fortuna Loterie.

Doplňková hra +Šťastné číslo má stejný systém jako v případě Lota. Novinkou je ještě jedna doplňková hra Loto Plus.

Už při vsazení jednoho sloupečku za 12 korun a uhodnutí 6 ze 49 (druhé pořadí) je minimální částka rozdělovaná na výhry pět milionů korun. A pokud sázkař navíc uhodne i barvu (první pořadí), minimální částka určená k výplatě se posouvá na 10 milionů korun. Ve hře je také Bonus s garancí minimálně 40 milionů.

Od 15. května se bude hrát také o 100 milionovou prémii. Za vsazených 92 korun tak bude moci úspěšný tipér vyhrát v součtu až 150 milionů korun.

Společnosti Fortuna a Tipsport, které jsou lídry trhu kurzového sázení, začaly loni na trhu loterií konkurovat Sazce, po více než 50 letech jejího monopolu. Tipsport provozuje od 11. července číselnou loterii Tipšestka, Fortuna uvedla 18. července novou loterii Loto. Následně přišla s denní hrou Zlatých 11.

Sportka však nadále zůstává nejúspěšnějším produktem Sazky. Tržby ze Sportky představují částky v řádech desítek milionů korun týdně, uvedl před týdnem generální ředitel společnosti Sazka sázková kancelář Kamil Ziegler.

Skupina Fortuna Entertainment je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, působí v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu.