Fortuna chce konkurovat Sportce novou levnější hrou

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: E15 Michael Tomes

Loterijní společnost Fortuna chystá novou loterii. Firma chce konkurovat nejpopulárnější číselné hře Sportka, kterou provozuje Sazka. Fortuna plánuje, že nová hra bude mít dva tahy denně a sloupeček bude levnější než u Sportky. Dnes o tom informoval server Aktuálně.cz.

Začátek je naplánován na konec května, tento týden by firma měla oznámit její spuštění. „Mohu pouze potvrdit, že během tohoto týdne oznámíme významnou novinku v oblasti naší nabídky číselných her,“ řekl serveru mluvčí Fortuny Petr Šrain.

Firma nyní provozuje hru Loto, nová loterie ji však má upozadit. „Stane se naší vlajkovou lodí,“ řekl důvěryhodný zdroj z Fortuny s tím, že Loto bude i nadále pokračovat.

Stejně jako u Sportky se v nové loterii plánují dva tahy v jeden den. Hra bude také založena na principu tipování šesti čísel ze 49, i když ne přesně v té podobě, jak ho sázející znají u Sportky či Lota.

Skupina Fortuna Entertainment je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, působí v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu.