Sázkové kanceláře se těší, jak vydělají na euforii z Jágrova pokračování v NHL

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr Zdroj: ČTK

Jaromír Jágr
Jaromír Jágr
Jaromír Jágr
Jaromír Jágr se chystá na poslední angažmá v NHL
Jaromír Jágr
18
Fotogalerie

Zpráva o prodloužení kariéry Jaromíra Jágra v kanadsko-americké NHL potěšila jak jeho fanoušky, tak sázkové kanceláře. Ty očekávají, že zájem o tipování výsledků Jágrova týmu Calgary Flames vzroste o desítky procent. Na nejlepší hokejové soutěži světa se vloni prosázelo 1,9 miliardy korun u Tipsportu, přes 600 milionů u Fortuny a 385 milionů u Chance.

Zprávu o setrvání legendy v NHL přivítaly především dvě největší tuzemské sázkové kanceláře. Přítomnost dvojnásobného vítěze Stanley Cupu v NHL znamená větší popularitu soutěže a tím i větší zájem sázkařů o ní.

„Soutěž bude víc v médiích, bude se o Jágrovi mluvit. Jeho přítomnost má pozitivní efekt v tom, jak moc fanoušci, a tím pádem i sázkaři NHL sledují,“ říká mluvčí Fortuny Petr Šrain. „Lidé budou Calgary mnohem více sledovat, sázky na jejich zápasy mohou být vyšší až o desítky procent,“ doplňuje.

Podobně uvažuje i Václav Sochor, mluvčí Tipsportu. „Last minute dohoda Jágra s Calgary je velkou událostí, kterou vítáme – je to sázková příležitost navíc. Hráčův přínos vidíme v tom, že pro české fanoušky a sázkaře představuje tvář celé NHL. Jeho přítomnost celkově zvyšuje atraktivitu soutěže, jako legenda přitahuje pozornost,“ popisuje Sochor s tím, že je Jágr legendou i mezi samotnými bookmakery.

„Lze vsadit na jeho góly a kanadské body. Ani ve svém věku není mezi českými hráči outsiderem,“ doplňuje bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis.

Celkový objem vkladů sázkařů na NHL v loňské sezoně dosáhl 1,9 miliardy u Tipsportu, přes 600 milionů u Fortuny a 385 milionů u Chance. Zpět na výhrách jde sázejícím zhruba 90 procent vkladů. 

Jágr dle svých slov nestihne úvodní zápasy sezony, která začíná v noci na čtvrtek. Už nyní si ale lze vsadit na to, že jeho nový zaměstnavatel z mrazivé Alberty vyhraje Stanley Cup – Tipsport na tuto možnost vypsal kurz 28 ku 1. Fortuna nabízí za prvenství Calgary v základní části kurz 30 ku 1.

Loňskou sezonu odehrál dnes pětačtyřicetiletý Jágr na Floridě za tým Panthers, navzdory předpokladům mu ale klub nenabídl novou smlouvu. Během léta se čekání na podpis s novým klubem nečekaně protáhlo, až toto pondělí oznámilo kanadské Calgary Flames, že slavnou osmašedesátku podepsalo do svých řad. Česká hvězda si ročně vydělá milion dolarů, případně další milion na bonusech. Loni Jágr bral miliony čtyři bez započítání bonusů.

Co očekávat od působení Jágra v novém klubu? Odpovídají redaktoři deníku Sport:

Video placeholde
ANKETA: Jágr míří do Calgary. Zapadne do konceptu týmu? Odpovídají redaktoři Deníku Sport • TV TIPSPORT