Zakladatel Mall.cz Fryc přejmenoval svůj fond na Reflex Capital. Chce vybudovat špičkový fond

Ondřej Fryc, Spread Capital

Ondřej Fryc, Spread Capital Zdroj: Adéla Čabanová, E15

Vítek Ježek a Ondřej Fryc na tandemu Rekola
Na růžových kolech najdete instrukce.
Kola poznáte snadno, jsou růžová.
Když už kolo nepotřebujete, zamknete ho na nejbližší vhodné místo a zadáte kód do mobilní aplikace.
Půjčené kolo můžete nechat stát, kde se vám zachce.
6
Fotogalerie

Investiční společnost Spread Capital Ondřeje Fryce a Josefa Chvojky změnila název na Reflex Capital. S novým jménem přibyly i nové tváře ve vedení společnosti, a to Vladimíra Josefiová, Eduard Míka, Petr Král a Martin Stach.

„Z fondu jsme odhodláni vybudovat špičkový venture kapitálový fond. A k tomu potřebujeme špičkové lidi,“ komentuje rozhodnutí přijmout do společnosti další partnery Ondřej Fryc.

Změna názvu měla prozaičtější důvody. „Když jsem firmu v roce 2012 zakládal, ani jsem nad názvem moc nepřemýšlel. Až když jsme začali společnost rozšiřovat do USA, došlo mi, že slovo Spread může mít různé asociace. Rozhodl jsem se proto společnost přejmenovat – Reflex pro mě symbolizuje rychlou reakci a ve vztahu k začínajícím podnikatelům, které podporujeme, je to pro mě i určitý ‚obraz v zrcadle‘“, říká Fryc.

Fryc zcela opustil Mall.cz v roce 2016 a nastoupil do vedení investičního fondu, který investoval do víc než desítky společností v ČR a USA. Za sebou má i jeden exit - prodej společnosti NetBrokers holding (epojisteni.cz) skupině Bauer Media.