ODEMČENO: Prodal se holešovický Riveroff, Photon Energy spustil v Austrálii elektrárnu

Projekt Riveroff v Holešovicích je součástí areálu Port7

Projekt Riveroff v Holešovicích je součástí areálu Port7 Zdroj: Servis-24

  • Startup ze stáje Photon Energy spustil v Austrálii koncentrovanou solární elektrárnu
  • Investor s pohledávkami prodal holešovický Riveroff. Budovu získal významný architekt
  • Otava válčí s kryptotěžařem. Chce zpátky stovky milionů investovaných do společného IT byznysu

Odemykáme pro vás tři úspěšné články z tohoto týdne a vybíráme to nejlepší z prémiového obsahu.

odemykáme >>>

🔓 Startup ze stáje Photon Energy spustil v Austrálii koncentrovanou solární elektrárnu

Australský startup RayGen, v němž má podíl na pražské burze zalistovaná společnost Photon Energy, oficiálně zahájil provoz své inovativní solární elektrárny Carwarp. V jihoaustralském státě Victoria zkolaudovala takzvanou koncentrovanou solární elektrárnu, ke které je připojeno hydrotermální úložiště energie. Pro Photon Energy jde o klíčový milník, protože chce na projekt navázat svou vlastní elektrárnou s řádově větším výkonem.

odemykáme >>>

🔓 Investor s pohledávkami prodal holešovický Riveroff. Budovu získal významný architekt

Holešovická budova Riveroff, která je součástí kancelářského komplexu Port7 nedaleko Trojského mostu a nádraží Holešovice v Praze, mění majitele. Byznysmen a pohledávkový spekulant z Brna, který je známý mimo jiné bojem se skupinou Arca, ji prodal společnosti významného českého architekta z Českých Budějovic.

odemykáme >>>

🔓 Otava válčí s kryptotěžařem. Chce zpátky stovky milionů investovaných do společného IT byznysu

Známý průmyslník a 20. nejbohatší Čech podle žebříčku e15 Petr Otava řeší ostrý spor se svým obchodním partnerem Vladimírem Vencálkem. Na kryptotěžaře už dokonce povolal právníky. Požaduje vrátit stovky milionů korun, které Vencálek údajně nepoužil podle jejich původních dohod. Otava v pondělí podal na jeho firmy návrh na insolvenci.

Z(a)tracená čísla: Jak si stojí ceny bytů a domů?

Video placeholde
Z(a)tracená čísla: Koupě bytu a domu • e15

Výběr dalších premiových článků:

Zlaté vejce. Akcie střední Evropy vydělaly desítky procent a vyhlížejí druhý poločas

Střední Evropa letos zatím ukazuje burziánům barvy duhy. Akcie regionu letos pohledem středoevropského indexu CECE mapujícího vývoj bezmála tři desítek nejvýznamnějších titulů ze středu kontinentu dokázaly od ledna investorům vydělat téměř dvaadvacet procent. Burziány chronicky podceňovaný region tak za sebou od ledna doteď nechal celou Wall Street, za uplynulý rok se pak sázka na střední Evropu blíží ziskům amerických legend ze sektoru big tech. Investoři mimo jiné slyšeli na vysoký dividendový výnos zdejších akcií, ze kterých zároveň prakticky zmizel válečný stín ukrajinské fronty. Nejen to přitom favorizuje tyto trhy i pro příští měsíce.

Patriot Gevorkyan chce s akciemi do Bratislavy. Tamní malá burza dosud o tituly přicházela

Oživit ospalou bratislavskou burzu, na níž se obchoduje spíše s dluhopisy, plánuje společnost Gevorkyan. Chystá se na ní uvést své akcie. Cenné papíry slovenské firmy se už od loňského roku obchodují v Praze, konkrétně na trhu Start.