Karel Voříšek bude moderovat zprávy na Primě

Karel Voříšek

Karel Voříšek

Někdejší moderátor televize Nova Karel Voříšek (49) bude moderovat hlavní zpravodajskou relaci na Primě. Televize o tom informovala na svých magazínových stránkách. Voříšek se z televizní obrazovky stáhl loni na podzim, poté co se v médiích objevilo nařčení ze spolupráce s StB a moderátor se následně rozhodl očistit své jméno.

„Karla na Primě vítám s vědomím, že jde o slušného a seriózního člověka,“ řekla šéfka zpravodajství Jitka Obzinová. Podle magazínových stránek Prima Style nyní televize řeší, s kým Voříšek vytvoří zpravodajskou dvojici. O jednání Primy s Voříškem dnes informoval také deník Blesk.

Spolupráce moderátora s televizí Nova skončila na začátku letošního roku poté, co se vzájemně dohodli nečekat na projednání žaloby, kterou podal na ochranu své osobnosti. Na Nově působil čtrnáct let. V poslední době byl stálým kolegou Markéty Fialové, která se po jeho odchodu na určitou dobu v Televizních novinách neobjevovala.

Více se dočtete zde:

Prima se rozhodla umožnit moderátorovi návrat na obrazovku i vzhledem k názoru svých diváků. Před časem se jich totiž prostřednictvím internetového dotazníku ptala na to, jak tuto známou osobnost vnímají. „I podle ohlasů ze sociálních sítí jsou diváci jeho novým angažmá na Primě nadšeni,“ uvedla Prima.