Nova se svým Hlasem ČeskoSlovenska převálcovala nedělní večer

Scéna reality show Hlas Česko Slovenska

Scéna reality show Hlas Česko Slovenska

První díl podle Novy nejočekávanější show jara – tedy pořadu Hlas ČeskoSlovenska – v neděli po 20. hodině večer spolehlivě ovládl televizní obrazovky. Vidělo ho 1,5 milionu diváků starších 15 let. V kategorii 15-54 dokonce nová hudební show dosáhla podílu na sledovanosti 42,21 %.

Největší zájem vzbudil Hlas v kategorii mladých žen 15-24, kde dosáhl podílu na sledovanosti dokonce 66,26 %. Ostatní velké televizní stanice jakoby Nově předem vyklidily pozice: ČT1 nabídla divákům český film Kdopak by se vlka bál (810 000 diváků 15+) a konkurenční Prima family se pokusila kontrovat životopisným filmem Coco Chanel (520 000 diváků starších 15 let).

Soutěž Hlas ČeskoSlovenska (v originále The Voice of…) běží úspěšně ve dvou desítkách zemí. V prvním díle české a slovenské verze soutěže (vysílá se souběžně na TV Markíza) diváci sledovali úvodní část fáze Výběr naslepo, v níž si koučové Dara Rolins, Michal David, Josef Vojtek a Patrik „Rytmus“ Vrbovský vybírají zpěváky do svého týmu pouze na základě poslechu hlasu. Show moderuje dvojice Tina a Leoš Mareš.