Za Agrofert bude od února mluvit Hanzelka

Karel Hanzelka

Karel Hanzelka Zdroj: pressweb.cz

Skupina Agrofert obsazuje poprvé od roku 2008 místo tiskového mluvčího. Na tuto pozici přichází Karel Hanzelka, dlouholetý mluvčí ministerstva dopravy a současný PR Director reklamní agentury McCann Prague.

Karel Hanzelka Strategii informoval, že koncem ledna končí v agentuře McCann Prague a od 1. února bude mluvčím celé skupiny Agrofert. O obnovení pozice tiskového mluvčího skupiny informovala ČTK už loni v srpnu ředitelka nového útvaru strategické komunikace Agrofert Holding Soňa Křítková.

Hanzelka byl od přelomu let 2006 a 2007 mluvčím ministerstva dopravy, z úřadu ocházel v květnu 2011 jako ředitel kabinetu ministra. Další zhruba rok a půl působil jako PR Director reklamní agentury McCann Prague.

Skupina Agrofert se skládá z více než 200 dceřiných společností, podnikajících v sektoru chemie, zemědělství, potravinářství, pozemní techniky, obnovitelných zdrojů a nově i lesnictví, těžby a zpracování dřeva. Součástí holdingu je i společnost AGF Media vydávající zpravodajský bezplatný týdeník 5+2 dny. Majitelem Agrofertu je Andrej Babiš, jeden z nejbohatších českých občanů a podle časopisu Forbes dokonce jeden z tisícovky nejbohatších lidí světa.