Hutchinson postaví v Rokycanech další továrnu, přijme do ní 150 lidí

Vizualizace nové továrny Hutchinson v Rokycanech

Vizualizace nové továrny Hutchinson v Rokycanech Zdroj: Inveco Construction

Vizualizace nové továrny Hutchinson v Rokycanech
Vizualizace nové továrny Hutchinson v Rokycanech
Továrna Hutchinson v Rokycanech
Hutchinson v Rokycanech
5
Fotogalerie
Francouzský výrobce gumových hadic pro automobily Hutchinson výrazně rozšíří svojí výrobní základnu v Rokycanech. Do ledna příštího roku tam postaví novou továrnu, v níž by mělo najít práci zhruba 150 lidí. Hutchinson již teď patří mezi největší zaměstnavatele v regionu.

Podle starosty Rokycan Václava Kočího nový závod vyroste v současném výrobním areálu Hutchinsonu na Plzeňském předměstí. „Zítra bude slavnostní poklepání na základní kámen,“ potvrdil serveru E15.cz Václav Kočí.

Továrnu na ploše tři tisíce metrů čtverečních buduje pro Hutchinson italská stavební skupina Inveco Construction, která si nedávno založila v Česku svoji pobočku. Podle jejího oznámení první práce na stavbě začaly již 8. srpna, ukončení je pak naplánováno na polovinu ledna příštího roku.

Výši investice Hutchinson nezveřejnil, ke svým plánům v Rokycanech se odmítl úplně vyjádřit. „V současnosti nebudeme podávat o výstavbě žádné další informace,“ uvedla pouze ředitelka továrny Pavlína Langrová.

Hutchinson, který patří do francouzského koncernu Total, po celém světě zaměstnává v 95 závodech přes 30 tisíc lidí. V Rokycanech, kde vyrábí od roku 1995, pracuje v jeho nynější továrně 600 lidí. Mezi zákazníky podniku patří automobilky BMW, PSA, Renault nebo Suzuki.

Hlavním výrobním programem společnosti jsou nízkotlaké hadice pro chladící, palivové a vzduchové systémy automobilů. Podle zatím poslední zveřejněné výroční zprávy rokycanský Hutchinson v roce 2014 utržil přes 2,1 miliardy korun a vykázal čistý zisk 203 milionů.

Doporučujeme