Škoda Auto odhalila exteriér studie Vision 7S, ukazuje novou podobu jejích vozů

Škoda Vision 7S

Škoda Vision 7S Zdroj: Škoda

Škoda Vision 7S
Škoda Vision 7S
Škoda Vision 7S
Škoda Vision 7S
Škoda Vision 7S
7
Fotogalerie

Po dvou ukázkách kabiny mladoboleslavská automobilka zveřejnila první skici exteriéru.

Nový koncept automobilky Škoda, který nás hned napoprvé překvapil nevšedním pojetím až sedmimístné kabiny, poprvé ukazuje také exteriér. Dle očekávání se jedná o mohutné SUV, které přinese zcela nové designové prvky.

Začít můžeme od nově navržené mohutné přídě, která zaujme například výrazně širší a plošší uzavřenou maskou – naznačující čistě elektrický pohon. Světlomety, nově uspořádané vertikálně ve dvou řadách, jsou navíc posunuty více do boků.

V jejich spodní části můžeme vidět náznak propojení napříč maskou, zatímco nahoře je tenká a linka denního svícení, táhnoucí se od masky až do blatníků. Novinka tak vytváří zcela nový světelný podpis ve tvaru písmene T.

Výroba baterií do elektromobilů v mladoboleslavském závodě Škoda Auto

Video placeholde
• Škoda Auto

Kapota svými tvary odkazuje na současný designový styl značky, přední nárazník s výrazným černým lemováním však překvapuje nevšedně pojatými nasávacími otvory. Ty mají podobu sedmi vertikálních pruhů, přičemž prostřední je zvýrazněn oranžovým segmentem. Ve spodní části pak vidíme hliníkový náznak ochrany nárazníku a podvozku.

Při pohledu z profilu koncept zaujme výrazným sklonem čelního skla, bohatým prosklením nebo tradičně obrovskými koly, jejichž tvar by měl být aerodynamicky optimalizován. Za pozornost ovšem stojí i zapuštění kliky v karoserii, naznačující tzv. sebevražedné dveře pro zadní cestující. Jako správné SUV je navíc koncept Vision 7S vybaven oplastováním lemů a prahů.

Pokračování článku najdete zde >>>