Škoda Auto ukázala interiér konceptu Vision 7S. Má nové řešení dotykové obrazovky

Škoda Vision 7S

Škoda Vision 7S Zdroj: Škoda

Škoda Vision 7S
Škoda Vision 7S
Škoda Vision 7S
Škoda Vision 7S
Škoda Vision 7S
6
Fotogalerie

Měsíc po zveřejnění první skici interiéru studie Vision 7S přináší automobilka Škoda Auto další pohled do interiéru nového konceptu, který poprvé uvede nový designový jazyk značky. Automobilka však prozatím stále ukazuje pouze jeho interiér, který kromě tradičních Simply Clever řešení nabídne i zcela novou koncepci.

Na nově zveřejněné skice můžeme vidět „symetrický obepínající design“ palubní desky, který by měl dodat cestujícím pocit bezpečí. Palubní deska přitom zasahuje až ke dveřím a zdůrazňuje tak šířku interiéru. Za pozornost ale stojí také vůbec poprvé vertikálně umístěná volně stojící dotyková obrazovka infotainmentu.

Kromě jiného by měla skica ukazovat také vyvážený poměr dotykových a digitálních ovládacích prvků v kombinaci s dokonalou ergonomií. Už na první pohled přitom zaujme nově navržený volant s vertikálními paprsky a zploštělou horní i spodní částí, díky čemuž by měl zajistit nerušený výhled na přístrojovou desku, umístěnou poměrně daleko před řidičem.

Jak už ale víme z první tiskové zprávy, kabina vozu nabídne poprvé dva režimy. Nově zveřejněná skica ukazuje režim Jízda, v režimu Relax by však mělo dojít k posunutí volantu a přístrojové desky dopředu, zatímco středová obrazovka se z horizontálního režimu převrátí do vertikálního, jak ostatně ukazovala první zveřejněná skica.

Celý článek si můžete přečíst na webu Auto.cz