Škoda Auto představila nové modely Scala a Kamiq. V prodeji budou v roce 2024

Škoda Scala a Škoda Kamiq.

Škoda Scala a Škoda Kamiq. Zdroj: Škoda Auto

Škoda Scala.
Škoda Scala.
Škoda Scala.
Škoda Scala.
Škoda Scala.
34
Fotogalerie

Škoda Auto dnes po čtyřech letech od zahájení výroby představila modernizované verze modelů Scala a Kamiq. Oba vozy se dočkaly technologických vylepšení i designových úprav. Kompaktní vůz Scala i městské SUV Kamiq jsou nyní bezpečnější i udržitelnější.

„Kamiq a Scala při svém uvedení na trh nově definovaly měřítka kompaktní třídy nejen pro značku Škoda. Nyní jsme oba modely dále vylepšili a posunuli jejich design, interiér a funkčnost na novou úroveň. Nové modely Kamiq a Scala doplňují naše silné portfolio vozů se spalovacími motory a udržují si silnou pozici na trhu,“ uvedl předseda představenstva automobilky Klaus Zellmer.

Škoda zároveň na přelomu července a srpna zlevnila stávající verze obou vozů. V těchto dnech zahájila prodej akčního modelu Fresh, u kterého zákazník získá výbavu a další zvýhodnění v hodnotě až 95 800 korun u Kamiqu a 75 800 korun u Scaly.

Zákazníci, kteří zvolí běžnou verzi Kamiqu nebo Scaly, mohou u dealerů podle největšího tuzemského prodejce Louda Auto nově získat slevu 25 tisíc korun z pořizovací ceny. Ta u Scaly začíná na 459 900 korunách a u Kamiqu na 479 900 korunách. Kamiq by tak podle Pavla Loudy z Louda Auto mohl letos předstihnout v prodejích Fabii.

Video placeholde
Nová Škoda Kamiq. • Škoda Auto

Oba modernizované vozy jsou postaveny na koncernové platformě MQB-A0 a jsou vybaveny úspornými motory TSI o objemu 1,0 a 1,5 litru s výkony od 70 kW (95 koní) do 110 kW (150 koní) a manuální nebo automatickou převodovkou. Oba modely mají nové přední a zadní nárazníky a masku chladiče a přepracované světlomety. Na přání jsou poprvé k dispozici s Matrix-LED předními světlomety, známými z větších modelů.

Facelift s vylepšenou technologickou výbavou

Nová nabídková struktura obou modelů se nyní skládá ze tří výbavových stupňů se čtyřmi variantami interiéru spolu s volitelnými pakety výbav. Virtuální kokpit mini o velikosti osm palců a infotainment Media s 8,25 palcovým displejem jsou součástí standardní výbavy všech modelů. Jako první modely značky Škoda v kompaktní třídě nabízí Scala a Kamiq nově virtuální pedál s elektricky ovládanými pátými dveřmi, který je dostupný na přání.

Video placeholde
Nová Škoda Scala. • Škoda Auto

Vozy jsou vybaveny řadou asistenčních systémů, z nichž některé jsou běžně spojovány s vozy vyšších tříd. Součástí standardní výbavy je například Front Assist s prediktivní ochranou chodců, asistent udržování jízdního pruhu a rozpoznávání dopravních značek. V případě nehody chrání cestující až devět airbagů.

S uvedením vozů Scala a Kamiq před čtyřmi lety získala Škoda Auto pro svou značku nové zákazníky. Scalu si dosud pořídilo 230 tisíc zákazníků a z výrobní linky dosud sjelo více než 351 tisíc vozů Kamiq. V letech 2021 a 2022 byl nejprodávanějším SUV značky Škoda.