Škoda Auto v Boleslavi testuje výrobu nového elektromobilu. Zaměstnanci „propálili“ jméno

Škoda Modern Solid

Škoda Modern Solid Zdroj: Jan Lušovský

Škoda Urban EV
Výroba baterií do elektromobilů v mladoboleslavském závodě Škoda Auto.
Škoda zahajuje v Mladé Boleslavi výrobu bateriových systémů pro platformu MEB
Výroba baterií do elektromobilů v mladoboleslavském závodě Škoda Auto.
Škoda zahajuje v Mladé Boleslavi výrobu bateriových systémů pro platformu MEB
13
Fotogalerie

Automobilka Škoda Auto se chystá již brzy představit nový elektromobil, který bude vyrábět v Mladé Boleslavi. Zaměstnanci firmy v týdeníku Škodovácký odborář prozradili název nového modelu. Jmenobat by se měl Elroq. „Tento týden bude probíhat zkouška průjezdnosti vozu Elroq mezi jednotlivými úseky,“ uvedly odbory.

O jménu Elroq se spekuluje od ledna loňského roku, kdy si Škoda Auto název registrovala. Písmenko Q na konci přitom již tehdy naznačovalo, že půjde o vůz typu SUV, zatímco E na začátku zase slibovalo čistě elektrický pohon.

Podle interních zdrojů serveru auto.cz, nový model Elroq nebude malým městským elektromobilem ve stylu SUV, které by mělo přinést nový designový směr Modern Solid. První ukázku tohoto zřejmě nejočekávanějšího  mladoboleslavského elektromobilu přitom automobilka zveřejnila před několika měsíci, skicu siluety pak před několika týdny zveřejnil i koncern Volkswagen.

VIDEO: Nové modely Škody dostanou jiný design 

Škoda Modern SolidŠkoda Modern Solid|Jan Lušovský

Malý městský elektromobil by měl být postaven na zmenšené a zjednodušené elektrické platformě MEB, o které se také mluví jako o MEB Entry. Na stejných základech by navíc měly vzniknout sourozenecké modely Volkswagen a Cupra, každý však podle prvních ukázek nabídne výrazně odlišný design.

Zatímco Škoda se zaměří více na styl SUV, Cupra pravděpodobně vsadí na sportovnost a VW na eleganci a univerzálnost. Na bližší informace si však nejspíš ještě budeme muset počkat, malý elektromobil by se však měl vyrábět společně s koncernovými sourozenci ve Španělsku.

Více informací o novém elektromobilu Škody Auto se dozvíte na AUTO.CZ