J&T Real Estate jedná o prodeji kanceláří Rustonka

Zdroj: J&T Banka

25
Fotogalerie

Zástupci developerské a investiční společnosti J&T Real Estate vedou rozhovory o prodeji kancelářského projektu Rustonka na pomezí Libně a Karlína. Pro E15 to uvedl Jiří Ochec z komunikačního oddělení J&T. „Uvažujeme o prodeji Rustonky. Žádné další informace nemůžu potvrdit,“ vysvětlil Ochec.

Korejský zpravodajský server Korea Economic Daily uvedl, že o koupi komplexu jednají korejské investiční fondy z bankovní skupiny Hana Financial Group. V Česku na tyto zprávy jako první upozornil server Ihned. Hodnota komplexu má dosahovat v přepočtu 4,2 miliardy korun. Menší podíl by měl získat polský správce nemovitostí White Star Real Estate. Kupující se také chtějí obrátit na lokální investory.

Poslední budova komplexu by se měla dokončit v dubnu, kdy by podle korejských serverů zároveň mělo dojít k samotné transakci. Největším nájemníkem je místní zastoupení jedné z nejhodnotnějších společností světa, amerického elektronického obchodu Amazon.

Praha je v poslední době cílem většího objemu korejských investic. Korejské společnosti investovaly do Florenc Office Center, kde sídlí poradenská společnost KPMG, i do karlínského projektu River Garden. Podle poradenské společnosti Colliers International dosáhly v loňském roce investice z východní Asie v Česku hodnoty 50 milionů eur.